Hírek

2017.06.28. 16:40

Folytatódik a közbiztonsági program: újabb ablakriasztók

Riasztó kerül újabb néhány száz földszinti lakás hátsó ablakára a városban a következő hetekben.

Pekarek János

Tavaly karácsonykor kezdte el azt a közbiztonsági programot Dunaújváros Megyei Jogú Város önkormányzata, a Dunaújvárosi Rendőrkapitányság, a Dunaújváros és Környéke Közbiztonságáért Közalapítvány a város négy polgárőr szervezetével együtt, aminek célja a belvárosi, parkokra néző földszinti lakások hátsó ablakainak riasztóberendezésekkel való felszerelése volt. 
Ez a program igen sikeresnek bizonyult!

Már csak azért is, mert a bűnügyi statisztikák azt bizonyították, hogy a program céljaként kiszemelt ablakok másoknak is célpontot jelentenek...

A (nagyon várt) sikerre való tekintettel a résztvevők, elsősorban az önkormányzat a program folytatását határozták el: a belváros után újabb három városrészre terjesztik ki a földszinti riasztók rendszerét.

A Dunaújvárosi Rendőrkapitányság dísztermében szerdán délután Suszter Tamás rendőr őrnagy, kapitányságvezető, Lőrinczi Konrád és Sztankovics László közgyűlési képviselők, valamint Udvardi Sándor kuratóriumi elnök mondták el a sajtó képviselőinek, hogy hogyan vált be a program múlt karácsonykor meghirdetett és azóta megvalósított első szakasza.

Ami nemcsak azért volt sikeres, mert a felszerelt riasztók azóta (szerencsére) ismeretlen számú betörőt riasztottak el, vagyis sokkal nyugodtabbak az éjszakák a belvárosi földszinteken, hanem azért is, mert a programot végrehajtó rendőrök, polgárőrök és biztonságtechnikai cégeknél dolgozó, minden esetben a rendőrségen ellenőrizhető, fényképes igazolvánnyal jelentkező szakemberek személyes kapcsolatokat tudtak kiépíteni a leginkább rászorult emberekkel: a magányosan élő, idős korúakkal.

Akiknek sok, jó tanácsot is tudtak adni arról, hogy hogyan éljék mindennapjaikat, háborítatlanul.

Már csak ezért is megéri folytatni ezt a programot - amire a város önkormányzata újabb három millió forintot szavazott meg. A riasztókat pedig (titkos ütemterv szerint) újabb négy városrészben, mégpedig Óváros, Táborállás, Pálhalma, Baracsi út városrészben szerelik majd föl a következő hetekben.

Bár pontos ütemterv van erre, amit egyeztettek a polgárőrök, rendőrök és biztonságtechnikusok, de természetesen nem árulják el, hogy hol kezdődött el már tegnap (!) a munka, és merre, mikor folytatódik!

Hadd legyen ez meglepetés a rosszindulatú egyéneknek...

Azt azonban most is hangsúlyozták, hogy akár csak eddig, ezután is fényképes igazolvánnyal jelentkeznek majd a riasztók felszerelésére, és a rendőrségen egy telefonhívással ellenőrizhetik a lakók a jószándékot: nehogy az ellenséges oldal is odaférkőzzön!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!