Hírek

2017.06.13. 17:55

A bajos technikumi parkolásokról

DUNAÚJVÁROS A napokban új gyalogátkelő létesült az Esze Tamás utca és a Táncsics Mihály utca találkozásánál. Új jogszabályok, régi szándékok.

Szabó Szabolcs

A közelmúltban új gyalogátkelőhellyel bővült a technikumi Esze Tamás utca. Mindennek az ott élők örültek is, ám annak már kevésbé, hogy az utóbbi években született jogszabály szerint ilyen esetben egy felfestéssel kell jelezni, hogy a zebra mellett 50 méteres sávban nem parkolhatnak az autók.

Egy nem tervezett tiltott parkolási sáv előtt áll Iván László, a választókerület képviselője, aki elmondta: az eredeti tervekhez képes módosultak a jogszabályok, így a közgyűlésnek majd arra tesz javaslatot, hogy az Esze Tamás utcai szakasz ezen oldalán ismét parkolhassanak az autósok Fotó: Zs. E.

- Megértem a polgárok panaszait. A gyalogátkelőhely iránti kérelmünket még 2015-ben adtuk be képviselőtársammal együtt. Sajnos azóta több olyan közlekedésrendészeti jogszabályváltoztatás is történt, amely alaposan átrendezte az Esze Tamás utca és a Technikum városrész közlekedési helyzetét és parkolási viszonyait. A környéken élőkkel történt egyeztetés után úgy döntöttünk, hogy a gyalogátkelőhely megszüntetését kérvényezzük és így felszabadulnak a már korábban adott parkolóhelyek. A választókerület képviselőjeként mérlegelnem kellett több szempontot is. A városépítés idején természetesen nem számoltak ilyen gépjárműforgalommal és az ebből fakadó, parkolók iránti igénnyel. Szeretnénk megtartani a már meglévő zöldterületeket és parkokat, és arra kérjük az gépjármű-tulajdonosokat is, hogy e területek ne használják. E mellett több parkolót is létesítünk a közeljövőben a Technikum városrészben, amely várhatóan érdemben segíti majd az itt élőket - mondta el megkeresésünkre Iván László, az érintett választókerület képviselője, aki arról is beszélt, hogy a zöld SZTK rendezése kapcsán is új parkolókat alakítanak majd ki, valamint a parkosítási munkálatok is megindulnak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!