Hírek

2017.05.04. 16:15

Végre elvezetik a vizet Baracson

BARACS Átvágták az utat a csövek lefektetéséhez, két hónap múlva szeretnék befejezni az övárok ligetsori munkálatait.

Horváth László

Régóta szenvednek a baracsiak a falut körülvevő földekről beáramló csapadék okozta károktól. Egy esősebb időszakban komoly katasztrófahelyzet is kialakulhat helyenként. A Liget soron átvezető nagyméretű csöveknek köszönhetően hamarosan végleg megszűnik a veszély.

A Liget soron korlátozták a forgalmat a munkák idejére. Nagyméretű áteresztő csöveket is lefektettek. Már nem kell aggódni a csapadékvíz miatt - mutatja Várai Róbert Fotó: Horváth László

Az elmúlt hét végén útlezárás nehezítette az Apátszállásról Templomosra vezető úton közlekedők életét. Az akadályoztatásnak azonban most örülhetnek Baracs lakói. A faluba jutó csapadékvíz elvezetésének övárok-rendszerét építik a szakemberek, s ennek jelentős állomásához érkezett a fentiekben jelzett útszakasz felbontása. A munkálatok helyszínén adott tájékoztatást Várai Róbert polgármester, és elmondta lapunknak:

- Egész pontosan hétéves projektelőkészítő tevékenységnek a megkoronázása történik, ugyanis ennyi idővel ezelőtt kezdtük el az övárok építésének intézését. Nagyon sok akadályba ütköztünk, de örömmel mutathatjuk, megtörtént már az útátvágás is, hogy a víz károkozás nélkül haladhasson az útjára. Innentől kezdve a földeken folytatjuk az árokásást. Gyakorlatilag Apátszállás problémás részei ezzel, és az utca felső részén építendő, szintén átfolyó szakasszal megszabadulhat a csapadék okozta vízkároktól. A munkák során rengeteg egyeztetésre volt szükség, mivel az ivóvíz és a gáz vezetékeit ki kellett kerülni, illetve védőcsőbe helyezni. Az út átvágásával és az ötszáz milliméteres etilén csövek lefektetésével fontos lépést tettünk előre. A folytatásban már a szántóföldi árokásás kap majd főszerepet. A befejezéshez előreláthatólag két hónapra lesz szükség.

Jó ütemben halad az építkezés. Baracson abból a pénzből valósul meg a 35 millió forint értékű beruházás, amit azon települések kapnak, amelyek nem igényelték a konszolidációs támogatást.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!