Hírek

2017.05.25. 18:55

Sportolók és kultúrmunkások is bekapcsolódtak az újraélesztési rekordkísérletbe

A tegnapi nap délelőttjén már csak a 2-es szám szerepelt az újraélesztési rekordkísérlet visszaszámláló óráján.

Jankó Árpád

Tegnap délelőtt a Dózsa moziba voltak hivatalosak a Dunaújvárosi Kohász női kézilabdázó lányai. Az esemény az újraélesztés volt, vagyis: hogyan lehet megmenteni embertársainkat tragikus helyzetben. Ezt a fajta gyakorlatot, vagyis az újraélesztést már kipróbálták a női kézilabdázók néhány évvel ezelőtt, de ahogy Feth Katalin, a vöröskereszt vezetője elmondta: nem baj, ha a sportolók is tisztában vannak az élesztés fogásaival, mert a sportolók is veszélyeztetettek. A vízilabdázó lányok korábban már voltak a rekorddal összekötött oktatáson.

A Bartók dolgozói, élükön Őze Áron igazgatóval
Fotó: Zs. E.

- Ez annál is fontosabb, mert sajnos több sportoló, labdarúgó, kajak-kenus, más sportágat gyakorló is elhunyt. Kell, hogy értsünk ahhoz, hogyan lehet adott esetben gyorsan életet menteni. Ezt az bemutatót mi találtuk ki. Három évvel ezelőtt rendeztük meg először. Akkor kétszáz óráig csináltuk. Eldöntöttük: minden évben lesz ilyen akciónk. Most még a szombathelyiek tartják a rekordot 240 órával.

De most mi ezt a rekordot meg akarjuk dönteni 364 órával. Ez szombaton 17 óráig meg is lesz - mondta a vöröskereszt vezetője, Feth Katalin lapunknak.

 

Közben Orosz Csaba alezredes, tűzoltó parancsnok meg is mutatta a kézilabdázóknak, hogyan kell az újraélesztést végrehajtani. És utána jöttek sorban a kézilabdázók. Az akcióban önkéntesként részt vett még Gulyás Emese és dr. Máté Ágnes.

A tűzoltóparancsnok rövid idővel később már a Bartók Kamaraszínház és Művészetek Háza dolgozóinak magyarázta ugyanazt, azzal a különbséggel, hogy itt már a kilenc tagú csapat egyik tagja, Őze Áron igazgató hozzáértő kérdéseket is feltett. A Bartókból jellemzően a női dolgozók képviseltették magukat, mivel a férfikezekre nagyobb szükség volt a teátrum falai között. Abban már biztosak lehetünk, a színházban biztonságban leszünk.

 

 

Összefoglaló cikkünket a témában itt olvashatja >>

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!