Hírek

2017.05.07. 15:45

Együtt ünnepeltek a generációk

Előszállás - A magyar költészet napját egy halaszthatatlan jótékonysági rendezvény miatt Előszálláson később ünnepelték.

Balogh Tamás

Ritka, hogy egy ilyen eseményen az óvodásoktól a nyugdíjasokig minden korosztály megjelenjen és figyelmesen kövessék egymás előadásait. Itt úgy történt. A jövő reménységeit, a legkisebbeket, Jézsóné Németh Éva óvónő vezette, aki megosztotta velünk az ünnepi gondolatait.

Láthatóan óriási munkát végezve léptek közönség elé, a nézőket elvarázsolták!

Az óvodások elvarázsolták a közönséget Fotó: Balogh Tamás

- Az egész éves verskészletünkből szemezgettük azokat, amelyeket legjobban szeretnek a gyerekek, és ezeket ők maguk választhatták ki. Nagyon szeretnek szerepelni, és fontos számukra, hogy ünneplőbe öltöztessék a szívüket és a ruhájuk is az legyen. A szép előadásukban nagy szerepük van a szüleiknek is. Ahhoz, hogy mi így tudjunk működni, az ő segítségükre is szükség van. Szerencsére nagyon nyitottak a szülők ezekre a rendezvényekre, és szívesen áldoznak időt a kicsik felkészítésére is. A közös munka nyomán ők már ilyen kicsi korban is részt vehetnek a falu életében. Úgy látom, hogy ezúttal is sikeresek voltak a gyerekek. Nagyon elégedett vagyok a produkciójukkal a mai napon, és ha máskor nem, akkor a saját munkámmal szemben vagyok kritikus.

Előszállás kistelepülés és mégis jelentős, mintegy száz fős közönség jött el erre a rendezvényre!

- Ez már hagyománnyá vált nálunk. Mivel már kiskorban elkezdjük az irodalom és a versek megszerettetését, ezért az évek folyamán kialakult egy törzsközönségünk, akiket vonz ez a program. A műsorunk után türelmesen megvárjuk és megtiszteljük a többi résztvevő előadását is, mert tartalmas a program és ők a kicsik példaképének is számítanak - mondta Jézsóné Éva.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!