Hírek

2017.05.01. 15:30

Ismét zenével segítettek az újvárosi pedagógusok

Dunaújváros - A zene jótékony ereje pénteken ismét erősödött. Telt ház előtt léptek fel a város zeneértő és szerető pedagógusai, hogy a muzsikával segítsenek.

Szabó Szabolcs

Igazi sikertörténet a jótékonysági pedagóguskoncert, hiszen 1996-óta töretlenül, minden esztendőben összefognak a muzsikáló pedagógusok egy koncert erejéig, hogy a hangverseny bevételével segítsenek másoknak.

A 22. Jótékonysági Pedagóguskoncert záró műsorszámait a Dunaújvárosi Vegyeskar énekelte Kurucz Gergely és Könyves Ágnes (balra) vezényletével Fotó: Ady Géza

A koncert fővédnökei idén dr. Mészáros Lajos, a Szent Pantaleon Kórház főigazgatója, és dr. Sipos Edit gyermekpulmonológus voltak, de a koncerten jelen volt dr. László Erzsébet adjunktus, a Csecsemő- és Gyermekgyógyászati Osztály vezetője is.

A móriczos elsősök kórusa nagy sikert aratott a jótékonysági pedagóguskoncerten Fotók: Ady Géza

Elsőként népviseletbe öltözött kicsik, a Móricz iskola 1.a osztálya állt a közönség elé, a gyerekek a megyei népdalversenyen kiemelt arany minősítést értek el, és csak úgy zúgott a templom a Kiskacsa fürdik hangjaitól. A Sándor Frigyes Zeneiskola tanárai, Juhos Melinda és Tótin Katalin egy zongora-harmonika kettőssel léptek fel Astor Piazzola darabjával. A Combino együttes (Balogh Zoltán András, Farkas Márk, Hegyi Zoltán, Mészáros Máté, Szabó Szebasztián) jazz-darabokat adott elő, amíg az egyik nagy visszatérő, Sztipán Orsolya a Violin Művészeti Iskola tanára Bach-művet zongorázott.

Juhos Melinda harmonikázik

Először állt nagyközönség elé a Dunaújvárosi Óvoda Kórusa, Bárdos Lajos és Balázs Árpád kórusműveivel Akácz Károlyné és Fazekas Andrea vezényletével. A Hantosi Férfi Dalárda bordalai után a másik nagy visszatérő, Teleki Gergő zongoraművész egy Beethoven-darabbal kápráztatott, majd a Dunaújvárosi Vegyeskar pompás összeállítása zárta a kellemes estet.

A bevételt még számolják, de úgy tűnik, kétszázezer forint közelében lesz.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!