Hírek

2017.05.05. 18:30

A tűzoltó laktanya értéke mintegy ötmillió forinttal gyarapodott az idén

DUNAÚJVÁROS Hármas ünnepség volt a tűzoltóságon pénteken: a megújított laktanya, az új tűzoltókocsi és Szent Flórián miatt.

Pekarek János

Három ügyben rendeztek ünnepi gyűlést pénteken a dunaújvárosi hivatásos tűzoltóságon. Szent Flórián napjára emlékeztek, bemutatták szépen felújított laktanyájukat, és megmutatták legújabb tűzoltó fecskendőjüket is.

A meghívottak között volt Vizi Ignác tűzoltó alezredes, a Fejér Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság helyettes igazgatója, Balázs Péter büntetés-végrehajtási dandártábornok, a Pálhalmai Országos Büntetés-végrehajtási Intézet parancsnoka, Suszter Tamás rendőr alezredes, dunaújvárosi rendőrkapitány, Gombos István dunaújvárosi alpolgármester, Nagy Attila kisapostagi polgármester, Kukucska Gyula rácalmási alpolgármester, Hwang Seong Hak, a Hankook Tire Magyarország Kft. ügyvezető igazgatója.

Az új tűzoltófecskendőt (balról) Stermeczki András evangélikus, Böttger Antal református lelkész áldotta meg, Kovács István görögkatolikus parókus szentelte fel Fotó: Zsedrovits Enikő

Orosz Csaba tűzoltó alezredes, dunaújvárosi parancsnok az 1952-ben épült laktanya előcsarnokában elmondta: a Hankooktól két és félmillió forint értékben kaptak anyagokat a laktanyafelújításhoz: a cég dolgozói, önkéntesek és a tűzoltók társadalmi munkája nyomán pedig az épület mintegy ötmillió forinttal lett értékesebb. Orosz Csaba hangsúlyozta: nem az irodákat, hanem a folyosókat, közösségi helyiségeket, a konyhát újították fel a munka során. Az épületet meg is mutatták a vendégeknek.

A tűzoltóság udvarán a dunaújvárosi parancsnok megemlékezett a tűzoltók védőszentjéről, Szent Flóriánról - két tűzoltó eszköz mellett. Az egyik egy múlt század elejéről származó tűzoltó szekér, a másik viszont a legmodernebb, hazai gyártású Rába R 16 típusú, Renault motoros tűzoltófecskendő volt. Az új tűzoltószert Stermeczki András evangélikus lelkész és Böttger Antal református lelkész áldotta meg, Kovács István görögkatolikus parókus szentelte fel.

A berendezés 130 ezer ember biztonságát szolgálja a helyi tűzoltóság többi felszerelésével együtt.

Orosz Csaba beszédét egy régi önkéntes tűzoltó jelmondattal zárta: Istennek dicsőség, embernek segítség!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!