Hírek

2017.04.14. 16:49

Tavaszindító „borzsongás”

A kedd esti rendezvénynek a dunaújvárosi Borháló borszaküzlet szolgált helyszínéül, amelyhez kapcsolódóan a jelentkezők kötött témában, a Tavasz és Bor jegyében készült műveikkel indulhattak a versenyen.

Dunaújvárosi Hírlap

A költészeti megmérettetés zsűrijében három szakmai, és a slam poetry hagyományoknak megfelelően a közönség tagjaiból kiválasztott két zsűritag volt. A szakmai zsűri tagjai között volt városunk József Attila-díjas költő- és írónője, Kálnay Adél és Fritz Attila, a Bartók Kamaraszínház színésze, aki korábban már a tavalyi Oscar-gála és a Saul fia című film kapcsán rendezett filmklub esten volt a Borháló díszvendége.

Voltak, akik már nem először mutatták be színpadon sziporkázó költeményeiket, azonban az először fellépő újoncokat is kitörő örömmel fogadta a közönség. A versenyzők, valamint a versenyt felvezető „openmic" résztvevőinek sorrendjét a rendezvény elején Braunné Horváth Ildikó, a Borháló ügyvezetője sorsolta ki.

A győztesnek járó oklevelet a helyi slam közösség tehetséges alapítója, Suplicz Márton, a verseny előtti blokk fellépői közül pedig a közönségdíjat Dolmán Gábor vehette át.

Az biztos, hogy nem utoljára hallunk erről a költészeti műfajról, ugyanis a rendezvény sikerére való tekintettel a Borháló és a Newcity Slam további hasonló események életrehívását fogja szorgalmazni a közeljövőben, előre megtervezett rendszerességgel.

Hosszabb szünet után újabb versenyen mutathatta be tudását a dunaújvárosi slam közösség, ezúttal a költészet napja alkalmából.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!