Hírek

2017.04.23. 17:50

Szabadtéri piknik Újtelepen

Dunaújváros - Immár harmadszor gyűltek össze a városrész lakói vasárnap egy jó hangulatú piknikre a Városvédők Újtelepért Egyesület szervezésében.

Balla Tibor

Példaértékű az egyesület tevékenysége, amely túlmutat a területen, a városrészen - jelentette ki Cserna Gábor polgármester megnyitóbeszédében, és arra biztatta őket, hogy rendezzenek egy nyárbúcsúztató szabadtéri rendezvényt is a mostani mintájára.

Bár az égiek többször igyekeztek a résztvevőkre egy-egy átfutó záporral ráijeszteni, a piknik remek hangulatban telt.

Cserna Gábor polgármester

A szervezők természetesen nem csak a felnőttekre gondoltak, akik ezúttal a szabadban készítették el a vasárnapi ebédet, hanem a gyerekekre is. A Móricz Zsigmond Általános Iskola nyolcadikosai az Aranyhaj történetét játszották el úgy, hogy még a díszletről is gondoskodtak. A Baracs néptáncegyüttes a Rátóti csikótojás történetét adta elő, és volt tornabemutató, no meg ugrálóvár, elektromos játékjárművek és sokféle finomság is.

Apropó finomság! Süteményversenyt is hirdettek, amelyben "édes" kategóriában Makrai Sándorné Edit szelete, "sós" kategóriában Dömötörné Ircsi sajtos muffinja győzedelmeskedett.

Négylábú barátainkkal is megismerkedhettek a kicsik Fotó: Ady Géza

A jóra forduló idő és a mosolygós arcok mutatták, érdemes volt dolgozni napokon át a szervezőknek, többek közt Tóth Kálmán képviselőnek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!