Hírek

2017.04.12. 17:25

Illegális szemétlerakó Dunaújvárosban a szelektív gyűjtőnél

Dunaújváros - Hatalmas szeméthalmaz éktelenkedik a kertvárosi szelektív hulladékgyűjtő sziget mellett.

Várkonyi Zsolt

Lapunk olvasói hívták fel a figyelmünket arra a szeméthalmazra, amely a cikkünkben szereplő képen látható. A helyszínen tapasztaltam meg azt: nem egyszerűen arról van szó, hogy a szelektíven gyűjtendő hulladék számára nem volt elegendő a tárhely kapacitása. Nem! Ez olyan mértékű nemtörődömség, hogy ez már büntetendő.

A körzet önkormányzati képviselője, Sztankovics László is megdöbbent a látottakon, és a megelőzés érdekében egy térfigyelő-rendszer kihelyezésében látja a megoldást   Fotó: Ady Géza

Megfogalmazódott bennem a kérdés, vajon a gyűjtőkonténer melyik nyílásán akarták betuszkolni a hűtőszekrényt, a televíziót, a számítógépet, a szekrényt vagy az ülőgarnitúrát, a mérhetetlen mennyiségű törmelékről és hulladékról nem is beszélve. Sztankovics László a körzet önkormányzati képviselője is felháborodott a látottakon, és lapunknak elmondta, hogy ez, amit itt látunk, egy illegális szemétlerakónak felel meg, ahol ennek következtében már elszaporodtak a patkányok is.

A képviselő emlékeztetett arra, hogy megkeresésére egy hete már erről a helyről 5 köbméternyi zöld hulladékot szállított el a DVG Zrt., és a hét végéig ezt a szemétdombot is megszüntetik. Ezzel együtt képviselői indítványban kezdeményezi majd a városi közgyűlés felé egy térfigyelő kamerarendszer kihelyezését annak érdekében, hogy hasonló esetekben el tudják érni azt is, hogy büntetlenül senki ne tehesse ezt!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!