Hírek

2017.04.20. 21:20

Gyógyító alkotók tárlatával kezdődött a muzsikáló orvosok találkozója

Dr. Elek Attila és Doma Sándor közös képzőművészeti kiállításával kezdődött tegnap a Bartók színház aulájában a vasárnap délutánig tartó XXVI. Orvos Muzsikus Találkozó.

Szabó Szabolcs

Bármilyen nehéz, az orvosnak nem szabad feladni sokirányú érdeklődését, műveltségét és a művészetek iránti szeretetét - olvasható az orvos muzsikus találkozó bemutatkozójában.

A rangos zenei seregszemle tegnap dr. Elek Attila, a dunaújvárosi Szent Pantaleon Kórház reumatológusának grafittal és szénnel készült munkáit, valamint Doma Sándor gyógymasszőr kerámia alkotásait felvonultató kiállításmegnyitóval kezdődött.

A Bartók kamaraszínház aulájában csütörtökön nyílt meg Doma Sándor (b) és dr. Elek Attila egyéni kiállítása, amely egyben a XXVI. Orvos Muzsikus Találkozó egyik rendezvénye is. Az eseményen a művészeti seregszemlét szervező Ars Medica pro Humanitate Hungarica Egyesület elnöke, Kósáné Kertai Daisy is köszöntötte az alkotókat és az érdeklődő közönséget
Fotó: Ady Géza

A Zenével a békéért címet viselő XXVI. Orvos Muzsikus Találkozót az Ars Medica pro Humanitate Hungarica Egyesület szervezi, amelynek elnöke, Kósáné Kertai Daisy a tárlat megnyitóján elmondta, fontos megmutatni a szélesebb közvélemény számára is, hogy gyógyító hivatást vállalók a mindennapok során aktív alkotók is, akik verselnek, regényeket írnak, és kiválóan zenélnek több műfajban is. A Bartók Kamaraszínház és Művészetek Háza részéről Csadi Zoltán színész, igazgatóhelyettes köszöntötte a kiállítókat, a vasárnapig tartó találkozó résztvevőit.

 

Ma egyházzenei, világi zenei és könnyűzenei koncertekkel folytatódik a Zenével a békéért XXVI. Orvos Muzsikus Találkozó Dunaújvárosban.

Az egyházzenei programok ma este hét órakor kezdődnek a Krisztus király Főtemplomban. A koncertek előtt a város humán ügyekért felelős alpolgármestere Gombos István, valamint Baltási Nándor esperes köszönti a fellépőket és a közönséget.

Csadi Zoltán, a Bartók kamaraszínház igazgatóhelyettese és a kiállítók egyike, dr. Elek Attila, a városi kórház reumatológusa
Fotó: Ady Géza

Szombaton délután 17 órakor már a Bartók Kamaraszínház és Művészetek Háza lesz a találkozó helyszíne, itt lépnek majd föl a világi zenei és a könnyűzenei kategóriák előadóművészei. Este nyolc órától fogadás várja a zenei seregszemle résztvevőit. Az Orvos Muzsikus Találkozó vasárnap kora délután a Krisztus király Főtemplomban zárul.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!