Hírek

2017.04.04. 17:20

Kiterjesztett valóság - Digitális témahét a Vasváriban

Izgalmas hetük van a Vasvári iskola diákjainak, akik másodízben csatlakoztak a Digitális témahéthez.

Több projektben is részt vesznek a vasvárisok, így különböző témákat dolgoznak fel az egyes évfolyamok. Idén kiemelt szerepet kap a Digitális témahét kapcsán az intézmények közötti együttműködés, a médiatudatosságra nevelés és a programozás.

DTH-emblémába rendeződtek a részt vevő diákok, akik egész héten lelkesen vetik bele magukat az elektronika világába
Fotó: Zsedrovits Enikő

Ennek keretében az alsó tagozatosok közül a harmadikosok a Dunaújváros diákszemmel témát dolgozzák fel, amíg a hetedik osztályosok a Mérjük meg a világot! projekthez csatlakoztak.

Ahogy tavaly, úgy idén is Antaliné Miss Lilla tanárnő fogja össze a témahét programját, aki az országos innovatív tanári kar tagja, és elkötelezett híve az elektronikus oktatás minél szélesebb körű elterjedésének. Az ő munkájának köszönhető elsősorban, hogy a Vasvári Pál Általános Iskola immáron tagja az innovatív iskolák körének.

A méréssel kapcsolatos projekt Takó Klára munkája a 7.b-vel, a Magyarország diákszemmel pedig Humné Sipos Olívia segítségével valósul meg. Utóbbi lényege, hogy a gyerekek közösen mutatják be lakóhelyüket, és mivel ez csoportmunka, így tökéletesnek kell lennie a kommunikációnak, és emellett jól csiszolható a kialakulóban lévő projektszemlélet.

Antaliné Miss Lilla magabiztosan használja a digitális táblát, amivel a gyerekek figyelmét kiválóan le lehet kötni
Fotó: Ady Géza

Szatmáriné Klaics Mária harmadikos osztálya az internetbiztonság témakörét boncolgató Netezz, de ne tedd! programban jeleskedik, ami Antaliné Miss Lilla közreműködésével és a Safer Internet Lájkvadász társasjátékával valósul meg. Antaliné Miss Lilla programja, az Arany 200 pedig arra hivatott, hogy a digitális technika eszközeivel szó szerint megelevenedjen Arany János életútja.

Összegezve: nagyon sokoldalú, érdekes témahét kellős közepén járnak a Vasvári nebulói, akiknek számára nem tét nélküli, hogy eredményesen záruljon a program, ugyanis értékes nyereményekhez juthatnak a legsikeresebb témahetet maguk mögött tudó intézmények.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!