Hírek

2017.04.05. 16:01

Baracsiak segítettek a bajban Simon Attiláéknak

Véget ért az árverés a faragott túrabotra, átadták a pénzt a támogatott családnak szerdán délelőtt.

Pekarek János

A baracsi községházán adták át szerdán délelőtt annak a jótékonysági árverésnek az ellenértékét, amit Simon Attila és családja javára rendeztek. Az árverésen egy, Aranyos Sándor népi iparművész készítette, tőrös túrabotra lehetett licitálni.

Az árverésen négyszáztízezer forintért kelt el a díszes bot. A vevő a Dunasteel Tech Kft. lett, egy kisapostagi forgácsoló, csőszerelő, alkatrészgyártó vállalkozás. A nyertes nevében a cég munkatársa, Farkas Renáta vette át a faragott botot.

Balról jobbra: Simonné Zelnik Angéla, Simon Attila, Várai Róbert, Aranyos Sándor, Bálint Mihály, Aranyos Sándorné, Farkas Renáta a baracsi polgármesteri hivatal tárgyalótermében
Fotó: Zsedrovits Enikő

Az árverésen befolyt összeg a Baracsért Közalapítvány számlájára került. Az alapítvány kuratóriumának elnöke, Bálint Mihály adta át a pénzt Simon Attilának.

A kisapostagi cég tulajdonosa, Hunya Péter, aki elfoglaltsága miatt nem lehetett jelen a rendezvényen, levélben köszöntötte Simon Attilát, akinek súlyos betegségéből való felgyógyulásához és az előtte álló kezelésekhez sok erőt kívánt. Ahogyan a levélíró fogalmazott:: a fej maradjon tiszta, a szív erős, a lélek vidám!

Simon Attila meghatottan köszönte meg az árverésre bocsátott bot készítőjének, Aranyos Sándornak, az árverés szervezőinek: Várai Róbert polgármesternek és dr. Horváth Zsolt jegyzőnek a fáradozásukat, és minden licitálónak a segíteni akarását.

Simonné Zelnik Angéla és Simon Attila kérdésünkre, hogy eldöntötték-e már, mire fordítják a támogatásukra felajánlott pénzt, azt mondták, valószínűleg autójuk javíttatását fizetik ki először, a többit pedig, szokásukhoz híven, ha egy nagyobb összeg kerül a kasszájukba, félreteszik, amíg nem adódik valami feladat, amit fizetni kell belőle.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!