Hírek

2017.04.07. 18:55

Rendhagyó volt, csupa újdonság, játék: a Dózsa-hét jól sikerült!

Az iskola színében, kék ruhákban ment tanulni pénteken a legtöbb dózsás diák: véget ért a Dózsa-hét.

Pekarek János

Ez az egész hét rendhagyóan telt el a Dózsa György Általános Iskolában: Dózsa-hét volt ugyanis.

Amikor hétfőn reggel a hatodikosok rövid, jelmezes összefoglalót mutattak be a névadó életéből, már tudni lehetett, hogy idén is sokféle izgalommal találkozhatnak a dózsások. Ahogyan a diákönkormányzat vezetője, Tatár Edina elmondta, ez a hét egyben a digitális tudás hete is volt, ezért amit csak lehetett, a digitális, azaz számítógépes világgal hoztak össze.

Dózsa-hét: tréfa az utolsó napi eredményhirdetésen is volt
Fotó: Zsedrovits Enikő

Ezzel együtt vicces szellemi és ügyességi vetélkedők sorozatát rendezték meg az alsó és a felső tagozatosoknak egyaránt - és elég akár csak néhány percet bent tölteni az iskolában ahhoz, hogy lássuk, mennyire élvezik ezt a gyerekek. Megkockáztatom: többet és hatékonyabban tanultak ebben az öt napban, mint máskor két hét alatt...

 

A hét rendezvényeiről többször is beszámoltunk, de lássunk egy összefoglalót arról, mi is volt a Dózsa-hét: Sminkverseny, sakkverseny, számítógépes programírás, szövegértési verseny számítógépen, utazó planetárium: a tornateremben felállított két nagy sátorban működött az égitestek mozgását bemutató csillagda, Rubik-kocka-verseny (a győztes 28 másodperc alatt rakta ki!), kaszinó társasjátékokkal. És persze: játék, játék, játék!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!