Hírek

2017.03.21. 20:30

Riasztóval a betörők ellen Dunaújvárosban

Dunaújváros - Több, a város közbiztonságát érintő kérdésben is döntöttek a márciusi közgyűlésen a képviselők.

Szabó Szabolcs

Dunaújváros és Környéke Közbiztonságáért Közalapítványon keresztül a város önkormányzata 3 millió forintot fordít arra, hogy a közeljövőben 3600 darab új, betörés elleni riasztóberendezést szereljenek fel a dunaújvárosi háztartásoknál. A közgyűlési döntés értelmében a megítélt forrás a szükséges kivitelezési munkákat is fedezi. A nagy népszerűségnek örvendő Közbiztonsági hónap rendezvénysorozatot is támogatja a város.

Ablakon át - az ilyen és a hasonló illetéktelen látogatók elrettentése érdekében nyújtanak segítséget az ablakra szerelhető riasztóeszközök Fotó: Ady Géza

A közbiztonsági rendezvénysorozat hosszú évek óta számos fontos és a mindennapokat érintő programot kínál a polgároknak a közbiztonság, tűzvédelem, egészségügy, polgári védelem témakörökben rendezett események között. Idén április első napjaitól június közepéig tartanak majd a versenyek, bemutatók, különböző rendezvények.

A több ezer embert megmozgató eseménysorozatot 1,6 millió forinttal támogatta a közgyűlés.

A tűzoltók mindennapjaiba is bepillanthatnak majd az érdeklődők a közbiztonsági rendezvénysorozat keretében Fotó: Ady Géza

Lassingleitner Fruzsina, Hingyi László és Sztankovics László önkormányzati képviselők indítványt nyújtottak be azzal a céllal, hogy választókörzeteikben folytatódjon a tavaly év végén elindított, közbiztonságérzetet növelő berendezések - ablakra szerelhető riasztóeszközök - felszerelése, a Dunaújváros és Környéke Közbiztonságáért Közalapítvány bevonásával.

A közgyűlési döntés szerint a közeljövőben további 3600 új riasztóeszközt szerelnek fel, az alábbi megosztásban: 1800 darabot a Óvárosban, Táborálláson és a Baracsi úti szakaszon, 900 új riasztó jut majd a Béke városrész és a kertváros területére, szintén 900 darabot szerelnek fel a szakemberek a új Vasmű út, az Apáczai Csere János utca, és a Római városrész belső területén.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!