Hírek

2017.03.10. 21:30

Rendbe tették a nagyvenyimi Szent Bernát Arborétumot

Nagyvenyim - Március első szombatján újra önkéntesekkel népesült be a Nagyvenyimi Szent Bernát Arborétum. Sok éve hagyomány az erdőjáróknál, hogy tavasszal meglepik a területet és elvégzik a szükséges tavaszi munkákat.

Horváth László

Az idei első alkalommal harmincan áldozták szabadidejüket egy kis közös kertészkedésre. Akármerre vettük az irányt, mindenhol két-három fős csapatokba botlottunk. Volt, aki a leveleket hordta nagy zsákkal a gyűjtőhelyre, mások a fák, cserjék töveit igyekeztek kiszabadítani a futó növények szorításából.

Boda József és Müller Simon a vadhajtások kihúzására vállalkozott

Különlegességként szintén magánfelajánlásból elkészült a templom előtti akadálymentesített feljáró is - mutatta büszkén Kiss Csaba, a Szent Bernát Arborétum Alapítvány kuratóriumának elnöke. Más újítást is terveznek.

Nagyvenyim jövőre ünnepli 70. évfordulóját. Az ünnepi programsorozat egyik eseményeként 70 fát, cserjét ültetnének az arborétumban, amelyhez felajánlásokon keresztül kapcsolódhatnak a segítő szándékúak. Egy listán pedig kifüggesztenénk, melyik növénynek lett a jelképes tulajdonosa - ismertette a jövőbeli elképzeléseket az elnök.

Sokan segítettek a levelek összeszedésében. Az első tavaszi akciónál 30 fő szorgoskodott
Fotó: Horváth László

A tavaszi kertészkedés szervezői reggel nyolctól délig fogadták az önkénteseket. Németh László, az Erdőjárók Klubjának vezetője és az alapítvány alapító tagja örömmel újságolta, a megszokotthoz képest jóval többen jöttek. Príma időben és kitűnő hangulatban folyt a munka, amit ezúttal is köszönnek.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!