Hírek

2017.03.11. 13:40

12 éves gyermeket ütöttek el Adonyban, vádat emeltek a sofőr ellen

A gyerek a buszmegállóban álló busz mögül lépett az útra.

Vádemelési javaslattal zártak le a dunaújvárosi rendőrök egy Adony belterületén történt baleset ügyében indított nyomozást. A Dunaújvárosi Rendőrkapitányság közúti baleset okozása vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytatott büntetőeljárást H. Attila ellen.

A nyomozás adatai alapján a férfi 2017. január 16-án délután személyautóval közlekedett Adony belterületén, a 6-os számú főút irányába. Haladása során nem jól választotta meg gépjárműve sebességét és elütött egy 12 éves gyermeket, aki a helyközi autóbusz megállóban várakozó autóbusz mögül lépett az úttestre.

A sértett a baleset következtében súlyos sérülést szenvedett. A rendőrök gyanúsítottként hallgatták ki a gépjármű 49 éves vezetőjét, aki vallomásában elismerte a bűncselekmény elkövetését.

Az ügyben indított nyomozást a Dunaújvárosi Rendőrkapitányság a napokban befejezte, és az ügy iratait vádemelési javaslattal küldte meg az illetékes ügyészségnek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!