Hírek

2017.03.27. 13:10

Fogynak a kátyúk - Folyamatosan dolgoznak a javításon

Dunaújváros - Ahogy javul az idő, egyre többen ülnek kétkerekű járművekre. Számukra különösen veszélyesek lehetnek az úthibák. A DVG Zrt. igyekszik folyamatosan javítani a kátyúkat.

Balla Tibor

Nagy Zsolt a DVG. Zrt. Vállalkozási, Műszaki és Ingatlankezelő ágazatvezetője elmondta, hogy január eleje óta folyamatosan kátyúznak a szakemberek a város útjain. Mivel a hosszú tél miatt csak április elején várható a keverőtelepek megnyitása, ezért addig az úgynevezett bagellás módszerrel dolgoznak. Ez a gép egy újrahasznosító technológiával dolgozik. A felbontott aszfaltot adalékanyagok hozzáadásával felmelegíti, és egy hasonló minőségű aszfaltot készít belőle, mint a friss, keverőtelepi aszfalt. Nagy Zsolt úgy látja, nincsenek kátyú szempontjából neuralgikus pontok a város teljes úthálózatán, mindenhol egyformán rossz a helyzet.

Az úthibák nem tesznek jót a járművek futóművének sem Fotó: Ady Géza

Mindez „köszönhető" a rendkívüli hideg téli időjárásnak, majd a hirtelen beköszöntő meleg csak felgyorsította a folyamatot - állítja. Az úthibákba belefagyó nedvesség okozza a legnagyobb károkat, tönkreteszi az úthálózatot. Mint mondja, mára már közel ötszáz négyzetméter javításán vannak túl, és ez a mennyiség folyamatosan nő. Nagyban segíti a helyzetet, hogy időközben megérkezett a jó idő, és várhatóan nem keletkezik már olyan sok új kátyú. Az ágazatvezető azt szeretné, ha március végére eltűnnének a kátyúk az utakról, de önkormányzati megrendelés alapján dolgoznak, tőlük kapják a megrendeléseket, hogy hol dolgozzanak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!