Hírek

2017.02.10. 19:25

Téli ruha és tartós élelem a főtéren

Dunaújváros - Országszerte mintegy harminc regionális képviselettel rendelkezik a HISZ, amely nálunk járt tegnap.

Pekarek János

A Hit Gyülekezet Szeretetszolgálata (HISZ) vette birtokba a Városháza teret pénteken kora délután, Dunaújváros Megyei Jogú Város önkormányzatával együttműködve.

Több mint kétszáz nagycsaládos, valamint egyedül élő nyugdíjas rászorulónak osztottak ki tartós élelmiszerekből összeállított élelmiszercsomagot és téli ruhát. A kizárólag hívők adományaiból összeállított csomagokban lisztet, cukrot, étolajat, száraztésztát, babot, továbbá konzerveket találhattak azok, akik felkeresték a HISZ sátrait a dunaújvárosi főtéren.

A gyerekeket meglepetés-csokoládé várta, és több százféle játékból válogathattak: például plüssfigurák között.

Akinek téli ruhákra volt szüksége, az találhatott kabátokat, meleg ruhákat, sőt, cipőket is.

A Városháza téren osztott ételt, ruhát a Hit Gyülekezete
Fotó: Ady Géza

A HISZ dunaújvárosi szervezetének karitatív feladatokért felelős vezetője, Szabó Attila és Zamatóczky Lajos HISZ-aktivista lapunknak elmondták: tapasztalataik szerint télen mindig több a kiadásuk a családoknak, mint máskor, többnyire a fűtés miatt - ezért kevesebb pénzük jut élelmiszerre. Azt is látják, hogy karácsony után mintha elmúlna az adakozók karitatív kedve, vagy mintha megfeledkeznének a rászorultak nehézségeiről.

Ezért mindig februárra időzítik élelmiszer- és téliruha akcióikat. Sűrűn felkeresik a kis falvakat, de a fővárosban is dolgoznak. A tegnapi dunaújvárosi karitatív rendezvényen ott volt Cserna Gábor polgármester is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!