Hírek

2017.02.10. 14:35

Megérdemlik, hogy segítsünk nekik! - Megkezdődött a licitálás a faragott botra

Baracs - A Baracsért Közalapítvány licitálást hirdetett Simon Attila és családja javára a baracs.hu oldalon!

Pekarek János

Felkerült Baracs internetes honlapjára az az árverés, amelyet Simon Attila és családja javára kezdeményez a község.

Ahogyan azt a Dunaújvárosi Hírlap február 7-i számában is megírtuk, Simon Attila második éve küzd súlyos rákbetegséggel. Családjával Baracson él, s bár esztergályos a vasműben, betegsége miatt nem tud dolgozni. Kezelésekre Budapestre kell járnia, mind a négy gyermeke iskolás, felesége a faluban szociális munkás.

A licit tárgya ez az egyedi, faragott tőrös túrabot
Fotó: Zsedrovits Enikő

A szerény, becsületes, dolgos, közszeretetnek örvendő család megsegítésére a baracsi Aranyos Sándor fafaragó és fegyverkovács árverésre ajánlotta fel egyik díszes tőrös botját.

Európában már csak Aranyos Sándor készít ilyen botokat. A sasfej markolatú faragott tőrös bot illesztett pengével rendelkezik, 1250 milliméter hosszú, benne 200 milliméter hosszúságú és 2 milliméter vastag tőr található. A túrabot anyaga diófa, végében egy 10 milliméter átmérőjű és 20 milliméter hosszú acéltüske van elrejtve egy réztokban.

A tőrös bot kikiáltási ára 200 000 forint. Licitlépcső: 10 000 forint. A licitálás február 10-től 2017. március 31. 12 óráig tart. A tőrös botot a licit lezárása után nyolc napon belül átadják, a vásárló monogramja réztáblán felkerül a botra.

Licitálni e-mailben, az összeg és a név megadásával lehet a [email protected] címen.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!