Hírek

2017.02.06. 19:15

Lánglovagok falinaptára: az utolsó darabig elkelt

Dunaújváros - Mintegy hatszáz darab kelt el az impozáns falinaptárból, amelyen dunaújvárosi hivatásos tűzoltók pózolnak.

Körmendi Erzsébet

Ők így gyűjtöttek Nagy Kamilla gyógyítására...Orosz Csaba, Dunaújváros tűzoltóparancsnoka újságolta, hogy pénteken átadták Kamilla szüleinek a 600 ezer forintot, amelyet a jótékony céllal készített naptár eladásából gyűjtöttek össze.

- A fegyverbarátság okán úgy gondoltuk, mindenképpen segítenünk kell Nagy Kamillának, akinek az édesapja a Pálhalmai Országos Büntetés-végrehajtási Intézetnél dolgozik. A támogatói felhívással szinte egy időben beszélgettünk egy falinaptár elkészítéséről Szabó Ferenccel, a helyi reklámújság felelős kiadójával, és a két szálat sikerült olyan optimálisan összehoznunk, hogy a naptár árából 600 ezer forintot tudtunk átadni a szülőknek Kamilla javára - mondta Orosz Csaba tűzoltóparancsnok.

Orosz Csaba mutatja a naptárat, amivel segíteni tudtak
Fotó: Ady Géza

Tőle tudjuk azt is, hogy nagyon kevés idő, mindössze egy nap állt rendelkezésükre a fotók elkészítéséhez, amit Molnár Gábor vállalt, szintén felajánlásként. Mintegy ötszáz felvétel készült, a tűzoltóságon dolgozó kolléganők választották ki közülük a nekik legjobban tetsző ötvenet, majd ebből szűkítették le a kört a naptárban megjelent tizenhárom felvételre.

- A fiúk szívesen vettek részt ebben az akcióban. Jó érzés volt, hogy az Országos Katasztrófavédelem kötelékén belül száz darabot rendeltek, így elmondható, hogy a dunaújvárosi kollégák feszítenek a falakon. Örülünk annak, hogy jót tudtunk cselekedni. Összefogtunk, elkészítettük a naptárat, de kellett a város népe, a cégek, egyesületek, akik megvásárolták azt, hogy a vállalásunk elérje a célját, és segíteni tudjunk Kamillának.

Biztos vagyok benne, hogy a pénteken átadott pénz jó helyre került, örülünk, ha hozzájárultunk a kislány gyógyulásához. A munkánk során nagyon sok pusztulást látunk, és kellemes érzéssel tölt el bennünket ilyenkor, amikor alkothatunk. Büszke vagyok arra, hogy a tűzoltók és a katasztrófavédelem részéről egyaránt pozitív visszajelzést kaptunk - foglalta össze a történteket Orosz Csaba.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!