Hírek

2017.02.17. 18:20

Elkészült a tinisarok - Különálló, kényelmes helyet kaptak a fiatalok

Dunaújváros – Elkészült a várva várt tinisarok a József Attila Könyvtár felnőttkönyvtárának hátsó, hangulatos traktusában.

Balla Tibor

A dolog nem teljesen előzmény nélkül való, 2016-ban az őszi Országos Könyvtári Napok felhívására a középiskolás korosztálynak összeállítottak egy tinipolcot, ahová kigyűjtötték a nekik szóló ifjúsági irodalmat. Ez a tinipolc költözött el a felnőttkönyvtár hátsó, hangulatos részébe, egy elkülönített helyiségbe.

A berendezés nem csak kényelmes, de vidám hangulatú is Fotó: Ady Géza

A tinipolc válogatásában szerepelt a klasszikus irodalomtól kezdve a manapság közkedvelt Vörös pöttyös könyveken és azóta megjelent újabb sorozatok, a bestseller és szerelmes könyveken, a fiatalok kamaszkori problémáit és a tabutémákat feldolgozó regényeken át a misztikus, sci-fi, fantasy irodalomig. Az egyre népszerűbb tinipolcot már akkoriban továbbgondolták és elkezdték egy nagyobb, elkülönített helyiség, a tinisarok kialakítását. Új, kényelmes bútorokkal, más elrendezéssel egy hangulatos helyet álmodtak a könyvtár hátsó sarkába, ahová barátaikkal, a nekik és róluk szóló könyvekkel, akár olvasásra, beszélgetésre, nyugodt időtöltésre is várják őket.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!