Hírek

2017.02.24. 19:50

Figyelő kamerák - Hamarosan bővül a rendszer

Dunaújváros - A városi térfigyelő rendszer további bővítéséről döntöttek a képviselők a legutóbbi közgyűlésen. Tizenkét új kamera.

Szabó Szabolcs

A választókerületi képviselőkön keresztül több lakossági javaslat is érkezett a közelmúltban az önkormányzathoz azzal a céllal, hogy érdemes lenne több helyen is kibővíteni a városi térfigyelő kamerarendszert.

A tervezési szakasz után az önkormányzat tavaly decemberben tette közzé ajánlattételi felhívását, amelyre két pályázat érkezett.

A közbeszerzési eljárás során végül az Erando Kft. ajánlata bizonyult a legjobbnak, így e céggel köt szerződést a bővítés során elvégzendő munkákra a város, 20 millió 700 ezer forint értékben. A fejlesztés eredményeként összesen 12 darab új felszerelt kamerával bővül a városi térfigyelő rendszer.

Mindent lát? Számos városlakó  javasolta, hogy ideje lenne bővíteni a városi kamerarendszert
Fotó: Ady Géza

Más, de a helyi közlekedést nagy mértékben befolyásoló kérdésben is döntöttek a képviselők.

Február 28-án jár le a forgalomirányító jelzőlámpák üzemeltetési munkáiról szóló kétéves szerződés, amelyet még 2015-ben kötött az önkormányzat. Az érintett cég, a Swarco Traffic Hungaria immáron összesen 10 éve látja el e feladatot.

A hatályos jogszabályok értelmében az újabb szerződés megkötése előtt az önkormányzat négy vállalkozás ajánlatát kérte be. Az elfogadtott indítványban mellékelt összesítő szerint a legjobb ajánlatot a feladatot jelenleg ellátó cég tette, évenként bruttó 2 millió 8 ezer forint értékben, így a Dunaújváros területén lévő forgalomirányító berendezések üzemeltetési munkáinak ellátását továbbra is a Swarco Traffic Hungaria végzi majd.



Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!