Hírek

2017.02.23. 19:45

Öregdiákok tartottak előadásokat a Szakmák Napján

Dunaújváros - Egykori diákjai is erősítették szerdán a Rudas középiskola Szakmák Napja címmel meghirdetett előadásbörzéjét.

Szabó Szabolcs

- Oktatási stratégiánk fontos eleme, hogy a kötelező tanítási anyagon túl mélyebben is megismertessük, bemutassuk diákjainknak az általuk választott szakmákat, és ízelítőt adjunk számukra abból is, ami majd akkor várja őket, ha kikerülnek az iskolapadból. E filozófia mentén hívtuk életre tavaly a Szakmák Napját, a mi kettős küldetéssel is bír.

Egyrészt a 9-11. évfolyamos tanulóinkat szeretnénk megerősíteni abban, hogy igenis jó szakmát, képzési területet választottak, a nagyobbak és a szakképesítő tanfolyamot teljesítő diákjainknak pedig érdemes már gyakorló szakemberektől meghallgatni, milyen kihívásokra számíthatnak a munkaerőpiacon - mondta el megkeresésünkre Gloczné Behon Marianna, a Rudas Közgazdasági Szakgimnázium szakmai és általános igazgatóhelyettese, aki a több mint 50 előadást, bemutatót magában foglaló kínálat tapasztalatairól is beszélt.

Ötletes feladatok sem hiányozhattak a Rudas Közgazdasági Szakgimnázium szerdai „különóráiról" Fotó: Zsedrovits Enikő

- Ez a nap arról szól, hogy a tankönyvi kötelezőkön túl is adjunk át hasznos információkat a diákjainknak. A tanulóktól és az előadóktól is azt a visszajelzést kaptuk, hogy sikerült megmozgatni a résztvevők fantáziáját, és mind a nyolc szakmacsoportnál jó hangulatban zajlottak a programok. Külön öröm volt számunkra, hogy az előadóink - vállalkozók, különböző területeken komoly eredményekkel büszkélkedő szakemberek - között sok egykori diákunkat üdvözölhettük, akik boldogan fogadták el meghívásunkat.

A fiatalok számára nincs is nagyobb motiváció, mint egy hiteles sikeres szakember, aki innen indult a Rudasból, és építette fel karrierjét - tette hozzá Gloczné Behon Marianna.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!