Hírek

2017.02.22. 17:20

Lesz pénz képzésre, de reformok is jönnek

Dunaújváros - Folytatja a hátrányos helyzetű emberek képzését és elhelyezését, de át is szervezi azt a DHHF Nkft. Százötven embert juttattak vissza az elsődleges munkaerőpiacra: erre az eredményre joggal büszkék!

Pekarek János

Az elmúlt időszak sikereiről és a rövid-, valamint középtávú tervekről is szó esett a Dunaújvárosi Hátrányos Helyzetűek Foglalkoztatásáért Nonprofit Kft. tegnapi sajtótájékoztatóján. Amiből kitűnt, hogy fontos intézmények támogatásával folytatódhat tevékenységük. Okleveleket is átadtak a munkájukat segítőknek.

Megreformálja a közfeladat-ellátáson alapuló, képzéssel egybekötött tömegfoglalkoztatási programját a Dunaújvárosi Hátrányos Helyzetűek Foglalkoztatásáért Nonprofit Kft. - jelentették be tegnap sajtótájékoztatón.

A résztvevők (balról): Hosszú János, Mátrahalmi Tibor, Buday Attila, Csapó Gábor, Izsák Máté
Fotó: Ady Géza

A DHHF Nkft- a helyi Roma Nemzetiségi Önkormányzat alapította Dunaújváros Megyei Jogú Város önkormányzatával egyetértésben és azzal együttműködve. Hosszú János, az önkormányzat vezetője a tegnapi sajtótájékoztatón elmondta: miután a kormány a foglalkoztatási helyzet változása nyomán változtat a közfoglalkoztatásrendszerén, és várhatóan öt éven belül százezer emberre csökken a közfoglalkoztatottak száma, a DHHF Nkft. is tárgyalásokat folytat az önkormányzattal rövid és középtávú programjaik megvalósítása érdekében, hogy meglévő közfeladat-ellátását piaci alapokra helyezve harminchét ember számára főállást tudjanak biztosítani. A DHHF eddig százötven embert juttatott vissza az elsődleges munkaerőpiacra, kortól, nemtől, származástól függetlenül, felzárkóztatással, képzéssel, támogatással.

Ők is oklevelesek: Bánkuti Zsolt, a DHHF ügyvezetője, Majorné Angyal Erzsébet, a járási hivatal foglalkoztatási osztályvezetője
Fotó: Ady Géza

A tájékoztatón jelen volt Buday Attila, a Fejér Megyei Kormányhivatal társadalombiztosítási és foglalkoztatási főosztályának vezetője, Izsák Máté, az önkormányzat kulturális, ifjúsági és sport bizottságának elnöke, Csapó Gábor, a Dunaújvárosi Szakképzési Centrum fő igazgatója és Mátraházi Tibor, a Szociális és Gyermekvédelmi Igazgatóság megyei képviselője. Mindannyian támogatásukról biztosították a DHHF Nkft-t, példaszerűnek minősítették tevékenységét és megerősítették: idén is lesz pénz rá.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!