Hírek

2016.12.05. 20:35

Pecsét István jövője - Szerdán kezdődik az ellenőrző kivizsgálás-sorozat

Dunaújváros - Év végéig eldől, mi lesz olvasóinkkal közös támogatottunkkal, Pecsét Istvánnal a közeljövőben.

Pekarek János

Egyelőre otthon, szülei dunaújvárosi lakásában gyógyszerezi magát Pecsét István, aki egy hete szedi a speciális gyógyszert átültetett mája megkezdődött, kései kilökődésének megakadályozására. Emellett mindkét, csúnyán feldagadt bokáját is kezelgeti, úgyhogy mozogni alig tud, leginkább a számítógép előtt tölti az idejét.

Hétfői beszélgetésünk alkalmával István elmondta: a kilökődést gátló gyógyszert a budapesti klinikán írták fel neki orvosai, ott, ahol a májátültetést is elvégezték rajta. (Az átültetésre, mint megírtuk, gyerekkori Crohn-betegsége következtében volt szükség.) Holnap, azaz december 7-én kell újra felutaznia betegünknek a fővárosba, hogy elvégezzék rajta a kontrollvizsgálatokat, és megállapítsák, hogy használt-e a különleges gyógyszer?

Ha netán arra az eredményre jutnának az orvosok, hogy István szervezete nem vagy rosszul reagál erre a gyógyszeres beavatkozásra, akkor (tudtuk meg magától a betegtől) nincs más hátra, mint hogy befektessék őt a pesti klinikára, és infúziós kezelést adjanak neki.

Most az a legfontosabb, hogy jól reagáljon a máj kilökődése elleni gyógyszerre István szervezete! Képünk a Bartók Kamaraszínház előcsarnokában, a november 26-i jótékonysági esten készült  Fotó: Ady Géza

Ez nyilván nem várt fejlemény lenne, és barátunk hanghordozásán érezhető volt, hogy a legkevésbé sem vágyik erre. Az elmúlt fél évet gyakorlatilag egyfolytában kórházakban töltötte, itthon és Kínában, kivizsgálásról kezelésre, kezelésről kivizsgálásra járkálva. A kínai klinikán elvégzett speciális beavatkozások sorozata (például tíz radioaktívan sugárzó minikapszula beültetése az epevezetéke mellé a rákos áttétek felszámolása érdekében, ami miatt még ma is hordania kell a másokat védő ólommellényt az utcán) kezdték meghozni jó hatásukat, amikor elkezdődött a kilökődés.

- Fogsz majd hallani nagyon jó híreket is! - biztatott István hétfőn. Úgy legyen!

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!