Hírek

2016.12.12. 19:25

Megújuló Makk Marci bölcsőde

Dunaújváros - Közel háromszázmillió forintból újulhat meg a közeljövőben a város egyik legnagyobb bölcsődéje, a Makk Marci.

Dunaújvárosi Hírlap

Az önkormányzattól kapott információk szerint pályázati forrásból korszerűsítik a Március 15. téren található, 110 férőhelyes bölcsődét.

A munkálatok eredményeként a jövőben lehetőség nyílik a mozgást és a szellemi fejlődést elősegítő nevelésre, a mai kor elvárásainak megfelelő környezetben.

A felújítás keretében a már koros nyílászárókat is kicserélik a szakemberek - mutatja Varga Anna Éva, a város legnagyobb bölcsődéjének, a Makk Marcinak a vezetője Fotó: Ady Géza

Emellett felújítják a bölcsőde épületének homlokzatát, átépítik a tetőszerkezetet, kicserélik a nyílászárókat, valamint korszerűsítik a padlóburkolatokat, a gépészeti rendszereket, és akadálymentesítik az épületegyüttest.

A beruházás részeként megújulhat az intézmény eszközparkja is. Külön öröm a kicsik, s lehet majd a gyerkőcök számára, hogy a Makk Marciban egy kültéri pancsolót is terveztek permetszerű vízellátással.

Kiemelték, hogy a felújítást és a hozzá kapcsolódó fejlesztéseket úgy állították össze, hogy figyelembe vették a jövőben várható szükségleteket, éppen ezért a gyermekek ellátásának minőségi feltételei remélhetően érdemben javulnak majd a munkálatok után.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!