Hírek

2016.12.04. 18:05

A második gyertyagyújtás

Dunaújváros - Sokan várták a második adventi gyertya fellobbanását a Forgatagban, a Városháza téren tegnap este.

Pekarek János

Meggyújtották a második adventi gyertyát a Városháza téren lévő hatalmas koszorún vasárnap este öt órakor.

A színpadra a történelmi egyházak képviselői közül Braun Ervin, a helyi baptista egyházközség világi elnöke, Böttger Antal református lelkész és Stermeczki András evangélikus lelkész állt fel, emlékeztetve az egybegyűlteket arra, hogy az ünnepi készülődés lényege: a szeretet.

Az Adventi Forgatag vasárnap este, látványos fényekkel!

Braun Ervin Jézust idézte a Bibliából, János evangéliumából: Higgyetek Istenben és higgyetek énbennem! A várakozás egy készülődési folyamat, ami a keresztények egész életén át kitart, a reménység vasárnapján is.

Böttger Antal azt mondta: Isten igéje az a lámpás, ami megvilágít mindent, amitől értjük a dolgokat. Figyelmeztetett az elterjedt tévhitre, hogy úgyis mindenki bejut a mennyek országába - ám oda az igazak jutnak, mondta.

Áldás a második vasárnapon a téren: (balról) Böttger Antal, Braun Ervin, Stermeczki András  Fotó: Zsedrovits Enikő

Stermeczki András Pál apostolra hivatkozott: Megjelent az Isten dicsősége mindenki üdvösségére! Szerinte adventkor haladunk valami felé, megértünk valamit Isten akaratából. Advent ilyen titokzatos napok sora.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!