Hírek

2016.11.25. 21:25

Jótékonysági gálaest a Bartók színházban - esély és lehetőség

Dunaújváros - Az utóbbi évek egyik legnívósabb jótékonysági eseményre hívjuk olvasóinkat, s mindenkit.

Szabó Szabolcs

A Dunaújvárosi Hírlap és a kezdeményezéshez csatlakozó önzetlen támogatók jóvoltából szombaton este 18 órától egy igazi gálaest várja a segíteni szándékozó adakozókat a Bartók színházban.

Az akció célja, hogy sok-sok forinttal gyarapítsa a Dunaújvárosiak Életéért Közalapítvány számláját és támogassa Pecsét István gyógyulását.

Mindennapi olvasóinknak akár ismétlésnek tűnhet a következő felsorolás, ám mindezt nem öncélúan tesszük. Célunk, hogy a lehető legtöbb forintot tereljük egybe a Dunaújvárosiak Életéért Közalapítvány javára, amely számos támogatottja mellett Pecsét István védencünk gyógyulását is segíti.

Minden üzenet az alkotáson - nem véletlenül ez az egyik kedvence Rohonczi Istvánnak Fotó: Ady Géza

Szombat este hat órától minden adakozót nagy szeretettel várunk a Bartók színházba. A felajánlásokért cserébe egy feledhetetlen este várja majd a résztvevőket. A legfontosabb információk:

A szombaton 18 órakor díjátadóval egybekötött jótékonysági gálára és az ünnepi Quintia koncertre a Bartók színház jegypénztárában, valamint a belvárosban található Tourinform irodában válthatók jegyek 2000 és 3000 forint értékben, emellett 1000 forintos támogatói jegy vásárlásra is van lehetőség az értékesítési pontokon.

Idén ünnepli fennállásának ötödik évfordulóját a dunaújvárosi - Beke Beáta, Pocsai Mária, Németh Irma, Péter Kata, Kurina Lura - Quintia zenekar. E szép évfordulót szintén a szombati jótékonysági est keretében ünnepelheti együtt a népszerű zenekar és széles rajongótábora. A koncert teljes bevétele is a Dunaújvárosiak Életéért Közalapítvány munkáját segíti.

A koncert műsorában, a zenekarra jellemző népzenei-világzenei jellegű dalok és magyar dallamok feldolgozásai csendülnek fel.

Az est során a Bartók Kamaraszínház művészei - Őze Áron, Csadi Zoltán, Tőkés Nikolett - is csatlakoznak majd egy-egy vers erejéig a Quintiához. Fontos kiemelni, hogy ezen az estén adják át a Dunaújvárosi Hírlap által életre hívott rajzpályázat legjobbjainak járó díjakat, valamint a zsűri által értékelt félszáz rajz alkotói a Bartók Kamaraszínház és Művészetek Háza felajánlásaként fejenként két belépőjegyet kapnak a színház egyik gyermekelőadására.

Ezen kívül a november 26-i, szombati jótékonysági esten a rendezvényre jegyet váltó nézők között öt darab éves színházbérlet is gazdára talál majd. Tehát, ma este irány a színház! Jöjjenek és segítsünk együtt!

Licitáljon!

-  A Dunaújvárosi Hírlap gyermekrajz-pályázatra beékezett alkotásokat november 30-ig lehet szemlézni a Bartók aulagalériában.

-  A rajzokra november 28-tól, azaz jövő héten hétfőtől a duol.hu világhálós oldalunkon induló jótékonysági árverésen licitálni is lehet majd.

-  Természetesen az aukción befolyt teljes összeg is a Dunaújvárosiak Életéért Közalapítvány munkáját segíti majd.

DÍJÁTADÁS ÉS QUINTIA ÜNNEP

A program 18 órakor, a Bartók Kamaraszínház nagytermében Cserna Gábor polgármester, valamint Grabarics Gábor, a Grabarics Kft. tulajdonosának köszöntőjével kezdődik.

A beszédek után lép színpadra a fennállásának ötödik évfordulóját ünneplő Quintia zenekar.

A koncert szünetét követően a nagyszínpadon adják át a Dunaújvárosi Hírlap által meghirdetett gyermekrajz verseny díjait és köszöntik a legjobb alkotások beküldőit.

Ezt követően jön a Quintia koncert második felvonása.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!