Hírek

2016.11.09. 06:18

Szavazzunk a legszebb rajzra! - Gyermekrajzverseny Pecsét István gyógyulásáért

Dunaújváros - Pecsét István gyógyulása érdekében összefogtak Dunaújváros és a környező települések.

Várkonyi Zsolt

Az eddigi összefogás garancia arra, hogy a jótékonysági akció folytatása is sikeres legyen. A városi gyermekrajz versenyre 59 óvodás, illetve 57 alsó tagozatos remekmű érkezett. Szavazni november 21-ig az a cikk végén található felületen lehet.

A rajzokból kiállítást szervezünk november 26-án a Bartók Kamara Színház és Művészetek Házában egy Jótékonysági Est részeként. A rajzok ezt követően november 28-tól megvásárolhatóak lesznek a www.duol.hu online felületen. Az így befolyt összeg a jótékonysági rendezvény bevételével együtt a Dunaújvárosiak Életéért Közalapítvány, ezen belül Pecsét István gyógyítására fordítódik.

A gyerekek már megtették a magukét. Rajtunk, felnőtteken a sor, hogy szavazzunk!

Azzal, hogy a számunkra legkedvesebb, legszebb rajzra szavazunk a „kis remekművek” alkotóinak is segítünk, hiszen az internetes szavazáson legtöbb szavazatot kapó rajz kategóriánként 1- 1 értékes Lego játékot és a Dunaújvárosi Hírlap gyerek mellékletének, a Kis Koboldnak fél éves előfizetését kapja ajándékba. Az online szavazás tétje az is, hogy a beérkezett 116 rajzból melyik az az 50, kategóriánként 25-25, amely a szakmai, társadalmi zsűri elé kerül, akik aztán kiválasztják a három - három legjobbat. Ezen rajzok alkotói is értékes ajándékokat kapnak: az ovisok szintén értékes Lego csomagot, míg az alsó tagozatos gyerekek Tablet PC-t, a Kis Kobold féléves előfizetésével együtt. A zsűri által értékelt 50 rajz alkotói a Bartók Kamaraszínház és Művészetek Háza felajánlásaként fejenként két belépőjegyet kapnak a színház egyik gyermek előadására. A november 26-i Jótékonysági Esten a rendezvényre jegyet váltó nézők között öt darab éves színházi bérletet is kisorsolnak.

Kérjük, ha teheti, válassza ki kedvencét az óvodások, és az alsó tagozatosok rajzai közül is.

Óvodák
(kattintson a képekre)

Aranyalma Óvoda

 

Csillagvirág Óvoda

 

Duna-parti Óvoda

 

Eszterlánc Óvoda

 

Kincskereső Óvoda

 

Margaréta Óvoda

 

Napsugár Óvoda

 

Római Óvoda

 

Százszorszép Óvoda

 

Szivárvány Óvoda

 

Iskolák
(kattintson a képekre)

Arany János Általános Iskola

 

Gárdonyi Géza Általános Iskola

 

Móra Ferenc Általános Iskola

 

 

Móricz Zsigmond Általános Iskola

Nagyvenyimi Kossuth Lajos Általános Iskola

 

 

Szilágyi Erzsébet Általános Iskola

 

 

Vasvári Pál Általános Iskola

 

 

 

Szavazás

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!