Hírek

2016.10.19. 15:30

Átadták a jótékonysági adományt az otthon lakóinak

Dunaújváros - Ünnepélyes keretek között adták át szerdán a Dunaújváros kenyere értékesítése során összegyűlt adományt.

Balla Tibor

Az ünnepélyes átadón részt vett Mórocz Erika, a Tourinform iroda vezetője, Boros Balázs, a Családok Átmeneti Otthonának vezetője, Lissák Kálmán, a Szécsényi Sütőipari Kft. ügyvezető igazgatója, valamint Dobráné Szabó Márta, a Bölcsődék Igazgatósága igazgatója. A jótékonysági akcióban több, mint félmillió forint gyűlt össze negyed év alatt.

Mórocz Erika (balra), Boros Balázs (középen), Lissák Kálmán (jobbra) és az otthon lakói az adományt jelképező táblával

Az önkormányzat, a helyi Tourinform iroda és a Szécsényi Pékség közös akciójában negyedévente mindig más intézmény kapja a támogatást. A bevétel a pékség egyik termékének, Dunaújváros kenyerének eladásából származik. Minden eladott burgonyás kenyér árából ötven forintot ajánlottak fel a nemes célra. Az előző negyedév kedvezményezettje a Jószolgálat Otthon Közalapítvány volt. Az akkor összegyűlt összeg is a mostanihoz hasonló volt, ugyanis most 534200 Ft-ot nyújtott át jelképesen a város és a pékség nevében Mórocz Erika, a Tourinform iroda vezetője Boros Balázsnak, a Frangepán utca 54. szám alatt található Családok Átmeneti Otthona vezetőjének a szerdai átadó ünnepségen. Mórocz Erika elmondta, szívmelengető látni, ahogy kezdeményezésükből valós segítség válik, mint ahogy most is, az eladott 10 684 kenyér árából származó adomány. Köszönet illeti ezért a pékség munkatársai mellett mindazokat, akik ezt a kenyeret választották.

Dobráné Szabó Márta, a Bölcsődék Igazgatósága vezetője a jótékonysági kampány plakátjára ráírja az új kedvezményezett nevét Fotó: Zsedrovits Enikő

Boros Balázs köszönetét fejezte ki, hogy kedvezményezettjei lehettek a gyűjtésnek, és elmondta, szeretnének minél nagyobb teret engedni a szabadidős tevékenységeknek az intézményben. Ezért sportjátékokat szeretnének vásárolni, illetve kirándulásra fordítani a kapott összeget, hogy a gyerekek számára pozitív élményeket adhassanak. Fontosnak tartotta kiemelni, hogy az intézmény eddigi tizenöt éves fennállása során még megközelítőleg sem kapott ehhez hasonló adományt semmilyen formában.

Lissák Kálmán, Szécsényi Sütőipari Kft. ügyvezető igazgatója elmondta, mindenki várakozását felülmúlta Dunaújváros kenyerének sikere. Kijelentette a jótékonyságot mindenképpen szeretnék folytatni. A következő negyedévi kedvezményezett a Bölcsődék Igazgatóságának öt intézménye lesz. Dobráné Szabó Márta igazgató elmondta, játékokra fordítják majd a pénzt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!