Hírek

2016.03.10. 15:48

Ünnepi programok Mezőfalván, Baracson, Kisapostagon és Nagyvenyimen

Fáklyás felvonulásokat, hivatalos ünnepi megemlékezéseket és flashmob-szerű összejövetelt is találunk az ünnepi kínálatban.

Horváth László

Mezőfalván március 15-én két rendezvényt is tartanak. Délelőtt 11 óra 14 perckor a templomkertben nem lesz hivatalos ünnepi szónok, hanem a tisztelgők maguk által hozott verssekkel emlékeznek a márciusi eseményekre. Délután öt órától a Kiss Kálmán Művelődési Házban kezdődik a hivatalos községi rendezvény, ahol a Bartók színház művészei lépnek fel. Befejezésül fáklyás felvonulás indul az iskolánál lévő Petőfi-falhoz, ahol emléktáblát lepleznek le.

Baracson tavaly is megkoszorúzták Kornis Károly huszár főhadnagy templomosi temetőben lévő sírját. Archív képünkön a képviselő-testület tiszteleg, jobbról a második Várai Róbert

Baracson szintén két helyszínen tartanak megemlékezést március 15-én. Délelőtt Kornis Károly huszár főhadnagy templomosi temetőben lévő sírjánál koszorúznak 11 órakor, majd 17 órakor a Faluházban hangzik el Várai Róbert polgármester köszöntője. Műsort adnak a Széchenyi Zsigmond Általános Iskola 5.a osztályos tanulói.

Kisapostagon március 15-én 17 órai kezdéssel a Kultúrteremben az iskolások műsora indítja az események sorát, majd fáklyás felvonulás halad a községházától a Petőfi-szoborig, ahol a nőegylet énekel, végül a résztvevők elhelyezik az emlékezés virágait.

Nagyvenyimen március 11-én 15.30-tól az iskola tornatermébe várják az ünneplőket, ahol a hagyomány szerint a Kossuth Lajos Általános Iskola diákjainak összeállítását láthatják.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!