Hírek

2015.10.02. 15:12

Ünnepélyesen is átadták a már elkészült ovi-foci műfüves pályákat

Dunaújváros – Játékkal, focival vették birtokba a gyerekek a Pajtás utcai óvoda udvarán létrehozott műfüves ovi-foci pályát pénteken.

Körmendi Erzsébet

Az avatási ünnepségen a Pajtás utcai, valamint a Százszorszép tagóvoda műfüves sportpályáját adták át hivatalosan is a használóinak, az óvodásoknak. Az eseményen részt vett dr. Dorkota Lajos, a Magyar Energetikai és Közmű-szabályozási Hivatal elnöke, a megye és Dunaújváros díszpolgára, dr. Galambos Dénes országgyűlési képviselő, Cserna Gábor polgármester, dr. Molnár Andrea az Ovi-Foci Közhasznú Alapítvány kuratóriumi elnöke is. A vendégek, a résztvevő óvodások hangulatát a Zalka utcai tagóvoda gyermekeinek aerobik bemutatója, valamint a Pajtás utcai óvodások pomponos tánca fokozta.

– A sportpálya egy olyan színtér, mely a fiatalokat az egészséges életmódra neveli. Ezért a célért számos beruházás indult el idén. Megújult labdarúgó csapatunk stadionja, átadták az edzőcentrum részeként a nagy és a kis műfüves pályát, valamint a Dunaferr SE-hez tartozó létesítmények közül felépült a Gurics György birkózó centrum alsó szintje. A napokban elkészült a csónakház külső rekonstrukciója, hamarosan indul a tornacsarnok felújítása, az uszodában is jelentős fejlesztések voltak. A felújítási program jövőre folytatódik – mondta bevezetőjében Szárszó Lajos műsorvezető az avatón. Majd Cserna Gábor osztotta meg gondolatait a résztvevőkkel, utána pedig Gyenes Józsefné a Dunaújvárosi Óvoda vezetője buzdította sportra és játékra az óvodásokat, valamint megköszönte a műfüves pályát a támogatóknak, a beruházásban közreműködőknek.

Az Ovi-Foci Közhasznú Alapítvány kuratóriumának elnöke személyes motivációját is megosztotta az egybegyűltekkel. Kishúga hároméves volt 2011-ben, amikor kialakítottak egy kezdetleges pályát az óvodájában, hogy a gyerekek tudjanak hol sportolni. A pálya népszerűsége szülte az alapítvány gondolatát, amely a társasági adófelajánlás lehetősége tett igazán naggyá, hiszen 130 ovi-foci pálya a cégek adófelajánlásából épült. Dr. Molnár Andrea megköszönte az önkormányzatnak az önrészt, a helyi cégeknek pedig a támogatást, amelynek köszönhető a műfüves pályák léte. Ezek a sportterek igazán különlegesek, 2013-ban Magyar Termék Nagydíjat, valamint innovációs nívódíjat is elnyertek. Az ovi-foci pályákon 25 ezer gyermek sportolhat. Összesen 140 pálya átadása valósul meg most, közülük 125. a Pajtás utcai tagintézményben rendezett pénteki ünnepség.

A köszöntők után a pályához vonultak az avatáson résztvevők, hogy a szalagátvágás után a gyerekek ujjongva vehessék birtokba az új terüket. A lelkesedésben nem is volt hiba, hiszen mini focibajnoksággal, számos játékos programmal tölthették az ovisok a délelőttöt.

Sok féle játékra alkalmasak

Az ovi-foci pálya világviszonylatban is különlegességnek számít: a pálya jogi oltalommal rendelkező magyar innováció. Kifejezetten óvodások számára kifejlesztett kisméretű bekerített, védett, több sportág művelésére alkalmas műfüves-multifunkciós terület.

Ezeken a speciális pályákon nem csak focizni lehet!

Kiválóan alkalmasak a kézilabda, lábtenisz, tollaslabda és minden más ügyességi játék gyakorlására.

dr. Molnár Andrea

Cserna Gábor

 

Gyenes Józsefné

– Sok ilyen pályára van szükség ahhoz, hogy gyermekeink örömmel sportoljanak, és a játék hozadékaként testi-lelki egyensúlyban nevelkedő, egészséges felnőttekké váljanak. A labdajátékok, sok képességet, készséget fejlesztenek, ami az óvodások javára válik.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!