Hírek

2015.07.20. 19:47

Nem tágít a kánikula!

Minimális enyhülés után a héten ismét forróság köszönt az országra, Fejér megyére már mára is a legmagasabb, piros figyelmeztetést adta ki a meteorológiai szolgálat.

Gallai Péter

Az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzése szerint a következő napokban ismét erősödik a nappali felmelegedés. Szerdán és csütörtökön a maximumok ismét megközelítik a 40 Celsius-fokot, azaz szó szerint izzasztó kánikula vár ránk, a napi átlag hőmérséklet pedig meghaladhatja a 29 fokot, ami fokozott óvatosságot követel mindenkitól. Ráadásul emellett magas lesz a páratartalom is, emiatt fülledtebbnek érezhetjük az időt. A modellfuttatások alapján péntektől egy frontzóna közeledése nyomán mérséklődhet a nagy meleg. Éppen ezért az országos tisztifőorvos a korábban múlt péntektől hétfőig elrendelt hőségriadót tegnap délután július 24-ig, péntek éjfélig meghosszabbította.

Víz mellett talán kicsit elviselhetőbb a hőség, a békás szökőkútnál Vinczepál Gergő és Holl Tamásné. Fotó: Zsedrovits Enikő

Az ÁNTSZ és a katasztrófavédelem is felhívta a figyelmet, hogy a nagy melegben vannak különösen veszélyeztetett csoportok, ilyenek például a kisgyermekek, az idősek, valamint a szív- és érrendszeri betegségben szenvedők. Ám az átlagosnál melegebb időjárás megterhelő az egészséges szervezetre is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!