Hírek

2015.07.09. 14:58

Új helyen kezdi az új tanévet a Bánki középiskola

Dunaújváros – Országosan is egyedülálló párost alkothat a jövőben a szeptembertől összeköltöző Dunaújvárosi Főiskola és a Bánki Donát Gimnázium és Szakközépiskola. Változások több fronton.

Szabó Szabolcs

Végleg elballagnak a bánkis diákok a Technikum városrészben található intézményükből
Fotó: Ady Géza

Csak a hivatalos véglegesítésre várunk - hangzott el az utóbbi hónapok háttérbeszélgetésein a Bánki középiskola költözésével kapcsolatban.

A Dunaújvárosi Főiskola és a Bánki nyári összebútorozásáról már hosszasan beszélt a campus június végi diplomaátadó ünnepségén Dr. András István rektor és a középiskola igazgatója Gyöngyössy Csaba is úgy engedte el diákjait a nyári tanszünetre, hogy ne nagyon lepődjenek meg, ha a 2015/2016-os tanévnyitót már a főiskola A-épületében tartja majd az intézmény.

Mozgalmas hónapok várnak tehát a két, immáron egymással szoros partnerségre lépő oktatási intézményre. A Bánki középiskola fenntartót is vált, pontosabban váltott, hiszen a szakképzésben érdekelt intézmények átkerültek a Nemzetgazdasági Minisztériumhoz (NGM). Czomba Sándor még az év elején jelentette be 2015 szeptemberétől, mintegy 500 szakképzést végző intézmény, a Klebelsberg Intézményfenntartó Központtól átkerül az NGM irányítása alá. Ezzel párhozamosan a tárca létrehozta a Szakképzési és Felnőttképzési Hivatalt, amely szakképzési centrumokat alakított ki a megyékben.

A Dunaújvárosi Szakképzési Centrum főigazgatói teendőit július 1-től Őszi Attila, a Lorántffy szakközépiskola igazgatója látja el.

A szakképzés új időszámítását tehát szeptembertől új helyen kezdheti meg a Bánki.

- A költözés menetét már korábban kidolgoztuk, az első lépések között a szükséges átalakítási munkálatokat kell elvégezni a főiskola A-épületében. Az elméleti oktatás már mindenképpen ott indul majd szeptembertől, de bízunk abban, hogy sikerül megoldani a gyakorlati képzések átköltöztetését is - felelte megkeresésünkre Gyöngyössy Csaba.

A Dunaújvárosi Főiskola a Felsőoktatási Struktúraátalakítási Alap pályázatán 62 millió forintot nyert korábban, a Bánki iskola átköltöztetését e forrásból biztosítja majd az intézmény.




Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!