Hírek

2015.05.01. 07:04

Ballagási képes összeállításunk a város középiskoláiból (frissítve)

Dunaújváros - A Pannon Oktatási Központ ünneplőbe öltözött az első ballagó gimnazistái tiszteletére. A végzősöket köszöntötték a város középfokú intézményeiben.

Körmendi Erzsébet

A ballagás az egyik legcsodálatosabb esemény minden iskolában. Ilyenkor találkozik a múlt és a jelen: a végzősök és a pedagógusok visszagondolnak a közösen töltött évekre, és előretekintenek a nagy feladatra az érettségire és a felnőtté válás, az élet kihívásaira.

Érzelmekkel teli, ünnepélyes pillanatoknak lehettünk tanúi a Bánki, a Lorántffy, a Rosti, a Rudas, a Széchenyi és a Pannon Oktatási Központ végzőseinek köszöntésekor.

- Intézményünk falait erős, talán a legerősebb kötőanyag tartja össze, ami nem más, mint a fiatalos lendület, a szorgalom, a tudás és a sikert kovácsolni képes optimizmus és kitartás. Ez a rejtély kulcsa, a siker záloga az életpályánk során, ezt a szellemiséget kívántuk magunk is átadni növendékeinknek - mondta Borgulya Zoltán, a POK igazgatója az intézmény első ballagási ünnepségén.

A kereskedelmit leszámítva – ahol szerdán volt – a város valmennyi középfokú intézményében csütörtökön délután tartották a ballagási ünnepséget. A forgatókönyv szinte mindenütt a hagyományok szerint alakult: elköszöntek az érettségi előtt állók, az igazgatók elmondták jókívánságaikat a pedagógustársak nevében és jutalmazták a legjobbakat. Szemenyei István, a Rudas igazgatója például a következőkkel búcsúzott az öt végzős osztály fiataljaitól:

– Legyetek hűek önmagatokhoz! Az érettségi igazi fokmérője, hogy az ember tisztába kerül önmagával. Tiszteli családját, gyökereit, iskoláit, felismeri képességeit, követi értékeit, és megpróbál minden nap egy kicsit többé válni. Ha erre sikerült felkészítenünk benneteket, elvégeztük küldetésünket.

 

Ballagás 2015 Dunaújváros - névsor, képek



Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!