Hírek

2015.04.21. 14:51

A Bölcsődék Napján a szakma kiválóságait is díjazták

Dunaújváros - Április 21.-én a Bölcsődék Napja alkalmából díjakat is átadtak az ünnepségen.

Körmendi Erzsébet

A Bölcsődék Napja rendezvénynek adott otthon a városháza rendezvényterme kedden. Hárman vehettek át díjat magas színvonalú szakmai munkájukért. Gyöngyösi Judit 1993 óta tagja a Liszt Ferenc Kerti Bölcsőde kollektívájának. Gyermekközpontú, következetes, a gyermekek és a szülők bizalommal fordulnak hozzá. Kreatív, részt vesz a hagyományőrzésben, dekorációkat készít, kézimunkáival hozzájárul a közös ünnepeik színvonalának emeléséhez. Rácz Ferencné 1996-tól dolgozik a hálózatban, 2011 novemberétől pénztárosi és tárgyi eszköz könyvelői munkakört lát el. Minden feladatát pontosan, precízen elvégzi, munkatársai felé szociálisan érzékeny, segítőkész, jó kapcsolatot alakított ki a kollégákkal. Vajda Diána a Napraforgó bölcsődében dolgozik kisgyermeknevelői pályája kezdetétől fogva. Minden esetben a gyerekek igényeit helyezi előtérbe, hatalmas empátiával fordul a környezetéhez, személyisége nyitottságot áraszt. Munkájára az őszinteség, hitelesség, előrelátás jellemző.

A Bölcsődék Napját tavaly óta gondozás-nevelés nélküli munkanapon köszönthetik az intézményhálózatban dolgozók. A keddi dunaújvárosi ünnepségek elsőként szakmáztak – továbbképzés jelleggel – a dolgozók. Kleinné Németh Judit, az Egészségmegőrzési Központ vezetője a munkahelyi stresszről és oldásának lehetőségeiről tartott előadást. Voltaképpen szempontokat adott, hogy ha valakit érdekel a téma, akkor utána tudjon nézni, esetleg felkeresse szakembereiket személyesen. Beszélt a lelki egészségről, az önismeretről, a munkahelyi stresszről és okairól, végül arról, mit tehetünk ellene, hogyan védhetjük magunkat.

Gyöngyösi Judit, Vajda Diána és Rácz Ferencné kiváló szakmai munkáját ismerték el a Dunaújvárosi Bölcsődék díjával. Fotó: Zsedrovits Enikő

A Dunaújvárosi Bölcsődék Igazgatóságának vezetője, Dobráné Szabó Márta történeti visszatekintéssel kezdte köszöntőjét. Szavaiból kiderült, hogy a vasmű építésének kezdetén nagy gond volt a barakktáborokban élők gyermekeinek elhelyezése, gondozás, ezért építették annak idején a hetes bölcsődét a Radarban. Aztán a városépítéssel és a munkahelyek számának gyarapodásával nőttek az igények, és a hálózat a nyolcvanas évek elejére érte el a csúcsát 850 férőhellyel és 10 intézménnyel. Aztán jött az átszervezés és a folyamatos szűkítés: utoljára 2006-ban zártak be bölcsődét Dunaújvárosban, akkor alakult ki a jelenlegi, vagyis az öt tagintézménnyel és 356 férőhellyel működő hálózat.

– Egyre több veszélyeztetett családból kerül bölcsődébe kisgyermek, a velük való törődés megkülönböztetett figyelmet igényel. A szülőkkel való bánásmód, kommunikáció is nehezebb, hiszen mindenki érzékeny. ezért tartok nagyon fontosnak minden alkalmat, ahol elismerhetjük a minőségi munkát, megmutathatjuk magunkat, felhívhatjuk a figyelmet a sikereinkre, találkozhatunk egymással, ahogy tesszük most is ezen az ünnepi eseményen – hangsúlyozta Dobráné Szabó Márta igazgató, majd díjat adott át a helyi bölcsődék kiváló szakembereinek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!