Hírek

2015.02.27. 19:24

Szombatig lehet megvenni az e-matricákat a jogosulatlan használat után

Dunaújváros – Azok az autósok, akik január elseje és harmincegyedike között érvényes úthasználati jogosultság nélkül közlekedtek a fizetős gyorsforgalmi úthálózaton, azok számára szombaton jár le egy fontos dátum.

Gallai Péter

A januári próbaüzem tapasztalatai alapján véglegesített útdíjrendelet február 1-től hatályos. A szabályozás átmeneti rendelkezéseinek értelmében sem a pótdíjat, sem az 1470 forintos szolgáltatási díjat nem kell megfizetnie azoknak az autósoknak, akik január 1. és 31. közötti próbaüzem alatt érvényes e-matrica nélkül használták a díjköteles utakat, ha bármelyik értékesítési csatornán keresztül legkésőbb február 28-ig a jogosulatlan úthasználat helye szerinti éves megyei, vagy éves (országos) jogosultságot vásárolnak. Az e-matricák megválthatók elektronikusan az ematrica.autopalya.hu oldalon, mobiltelefonon keresztül, a NÚSZ Zrt. ügyfélszolgálati irodáiban, vagy a benzinkutakon. Mivel a szolgálat dunaújvárosi fiókja szombaton zárva van, így ezt helyben a többi módon lehet megtenni.

A NÚSZ Zrt. dunaújvárosi ügyfélszolgálata az egyik, amelyet a visszaváltásokra felkészülve ideiglenesen megerősítettek. Fotó: Zsedrovits Enikő

Azonban egy másik, szintén február elsejétől hatályos rendelkezés esetében két hétig még fontos szerep hárul az ideiglenesen mobilcsoportos ellenőrző járművel is megerősített dunaújvárosi ügyfélszolgálatra. Ugyanis a megyei matricák területi érvényességére vonatkozó szabályok véglegesítése, illetve egyes gyorsforgalmi utak díjmentesítése miatt március 15-ig visszaváltható minden olyan, 2014. december 31. és 2015. január 31. között vásárolt megyei e-matrica, ami ezért feleslegessé vált. Ezt elektronikus úton, postán, vagy a NÚSZ Zrt. irodáiban lehet megtenni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!