Hírek

2015.02.23. 15:45

Szép magyar beszéd: A diákok prózai szövegeket olvastak fel, kiválóan

Rácalmás - Székesfehérvár és Bicske mellett Rácalmáson rendezték meg a Kazinczy-verseny megyei fordulóját.

Körmendi Erzsébet

Az 5-6. osztályos tanulóknak lezárul a Kazinczyról elnevezett Szép Magyar Beszéd Verseny a II. fordulóval, míg a 7-8. osztályosok közül a győztes tanuló a III., regionális fordulóba jut, s Balatonbogláron versenyez majd március 26-28. között.

Tavaly rácalmási diák nyerte a 7-8. osztályosok területi versenyét, ezért az idén Rácalmás, pontosabban a kisváros Jankovich Miklós Általános Iskolája kapta meg a kategóriában rangosnak számító verseny szervezésének jogát. Az intézményben pénteken, február 20-án megrendezett idei területi versenyen 20 diák vett részt a tankerületből. A versenyzők egy kötelező és egy szabadon választott prózai szöveget olvastak fel.

Nagyné Fauszt Csilla, Törökné Antal Mária adja át a díjat Vincze-Hajnal Blankának, a Jankovich iskola tanulójának.

A zsűri tagjai voltak: Nagyné Fauszt Csilla, a Rudas Szakközépiskola igazgatóhelyettese, Németh Miklósné alpolgármester, a házigazda iskola volt igazgatója, írónő, Szücsné Harkó Enikő, a Széchenyi István Gimnázium igazgatóhelyettese, Törökné Antal Mária, a József Attila Könyvtár könyvtárosa, és Csadi Zoltán, a Bartók színház művésze.

Az 5-6. évfolyamon a következő eredmények születtek: első helyezett lett Czuppon Zsóka (Móricz), második helyen végzett Horváth Zsombor (Jankovich), harmadik helyezett pedig Jánosi Hanna (Széchenyi). Két tanuló kapott különdíjat: Kajó Csenge (Móricz) és Balogh Patrik (Vasvári).

A versenyzőket és a díjazottakat Kiss József igazgató köszöntötte. Fotó: Amatőr felvétel

A 7-8. osztályosok közül Kovács Inez (Széchenyi) győzött. Második helyezett Deák Viktória (Móricz), haramadik Bárándi Marcell (Jankovich). Különdíjban részesült Kuruzcz Vanda (az adonyi Szent István tanulója) és Horváth Anna (Jankovich). Az országos döntőbe a nyolcadikosok győztese, a széchenyis kisgimnazista Kovács Inez jutott be, akit Csathóné Zágoni Nóra tanárnő készített fel a Kazinczyra.

A versenyző gyerekek és felkészítő tanáraik elismeréssel szóltak a szervező iskola kedves fogadtatásáról, a színvonalas ünnepi megnyitó műsorról, és csodálták a gyönyörű iskolaépületet. Több dunaújvárosi és vidéki iskola most járt először a Jankovichban. A város képviselőtestülete és polgármestere Schrick István jelentős támogatással segítette az intézményt a Szép Magyar Beszéd Verseny megszervezésében.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!