Hírek

2015.02.18. 17:05

Örkény István kulcskeresői

Dunaújváros - Pénteken este debütál a Bartók stúdiótermében Örkény István Kulcskeresők című darabja, Király Attila rendezésében, a helyi társulat előadásában. A idei kőszínházi szezon egyik kulcsdarabja lehet.

Szabó Szabolcs

A remekművek mindig aktuálisak, nincs ez másként a Kulcskeresőkkel sem. Örkény többek között azt is boncolgatja darabjában, hogy ki tudunk-e lépni a belső gátjaink emelte börtönből? Képesek vagyunk-e feldolgozni sikertelenségeinket, kudarcainkat, újraírni sorsunkat? Szerintem ezek az alapkérdések ma rendkívül aktuálisak - nyilatkozta korábban lapunknak adott interjújában Király Attila, a pénteken bemutatkozó Kulcskeresők című darab rendezője.

- Az igazi terhelést mindig a főpróbahét jelenti, az eddig közös munka után elmondható, hogy sikerült megtalálnunk Örkény darabjának ritmusát és mi, színészek is nagyon várjuk már, miként fogadja majd a közönség az előadást - fogalmazott lapunknak Jászberényi Gábor színész.

Képünk előterében Lapis Erika és Kiss Attila, a Bartók színház prózai társulatának színművészei, a felvétel kedden délután Örkény Kulcskeresők című darabjának próbáján készült (Fotó: Ady Géza)

– A napokban feszített tempót megyünk, hogy élesben is megtaláljuk a darab ritmusát. Úgy érzem egy jó előadást sikerült összehoznunk, remélem, hogy a közönségnek is sikerül átadunk Örkény klasszikusának üzenetét – mondta el a DH-nak Jászberényi Gábor színész, aki Bolyongó szerepét játssza a darabban. A Örkény István Kulcskeresők című darabjának szereplői: Lapis Erika, Polgár Lilla, Páder Petra, Jászberényi Gábor, Kiss Attila, Horváth Virgil, Fritz Attila, Gasparik Gábor, Farkas Erik, Horváth István. Rendező: Király Attila, jelmeztervező: Papp Janó, a rendező munkatársai: Farkas Erik, Dubai Péter.Az előadás a jövő héttől szerepel a Bartók Kamaraszínház és Művészetek Háza műsorán.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!