Hírek

2015.02.03. 16:45

Figyelő szemek vigyázzák Mezőfalvát

Mezőfalva - Rendes, éves közgyűlését tartotta múlt pénteken a Mezőfalvi Polgárőr Egyesület. A közbiztonságért évtizedek óta sokat tevékenykedő közhasznú társaság - eredményes év után - bizakodva néz a 2015-ös esztendő elé.

Horváth László

Hagyományos év eleji összejövetelükön a tervek mellett köszönő szavak is elhangzottak Sóki László elnök értékelőjében. A mezőfalvi egyesület 259 napon 3032 órában teljesített szolgálatot. A rendőrség munkáját 58 napon, 98 fővel közel, 652 órában segítették. Gépkocsival összesen 9917 kilométert tettek meg, ami 2452-vel több, mint az előző évi. A kimutatásban nem szerepelnek a saját gépjárművel teljesített szolgálat adatai. Sajnos a teljesítményhez társítható létszám 4 fővel csökkent - mutatják a statisztikai adatok.

A számok tükrében azonban az is kitűnik: nem tétlenkedtek a csapat tagjai. A kötelező feladatok mellett sikeresen befejeződött a térfigyelő rendszer második üteme is. A polgárőrök pályázatának köszönhetően már tizenhét kamera vigyázza a falu rendjét.

Szavaz a közgyűlés. A polgárőrök értékelték és elfogadták a tavalyi teljesítményt és a jövő terveit

A rendezvényre meghívást kaptak a helyi rendőrség képviselői is, akik hozzászólásukban kiemelték a hatóság és a polgárőrök közötti jó együttműködést. A jövőben is ezt tartják szem előtt - vette át a szót Sóki László elnök. 2015-ben szeretnék folytatni a kamerarendszer fejlesztését és továbbra is aktív őrei kívánnak lenni a település közbiztonságának.

Az évértékelés után Mezőfalva polgárőrei apró ajándékokkal köszönték meg a támogatók és a sokat dolgozók munkáját.

Az évzárón megkérdeztük a legidősebb tagot Tarány Sándort, miért tartja fontosnak a szervezet létét?

- Egy közösség életében nagy szükség van a társadalom civil tagjainak részvételére. A polgárőrség nemcsak a szolgálatról szól, hanem arról is, hogy figyelnünk kell egymásra. Korábban, még képviselő koromban is azt tartottam, nagy segítség a szervezet tevékenysége. A falu életének sok területén lehet a polgárőrökre, mint civil szervezetre számítani. Munkánkban mindig is jó kapcsolatokra törekedtünk a lakossággal, intézményekkel és a hatóságokkal.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!