Hírek

2015.02.12. 16:45

Figyelemfelkeltő közlekedési tábla ajándékba

Dunaújváros - Késmárky Péter nyolc új figyelemfelkeltő, gyalogosátkelőt jelző közlekedési táblát, valamint két új oszlopot ajándékozott Dunaújvárosnak, illetve a dunaújvárosiaknak.

Körmendi Erzsébet

- A táblaajándékozás története valamikor egy éve kezdődött. Arra gondoltam, itt lenne az ideje, hogy a városomtól ne csak kérjek vagy kapjak, hanem adjak is valamit a közösségnek. Szeretetből. Valami kézzel foghatót, hasznosat, amit az összes városlakó, illetve városba látogató használhat, élvezheti előnyeit - tudtuk meg az indíttatást az adományozótól, Késmárky Pétertől.

Fotó: Ady Géza

Elárulta azt is, hogy nem gazdag ember, így az anyagi lehetőségei korlátozottak. Átgondolta, melyik az a terület, amelyik a városi embernek a legtöbb gondot okozza. A közlekedést találta a legmegfelelőbb ajándékozási színtérnek. Mert: eljutni kényelmesen, gyorsan, biztonságosan valahonnan valahová ezen a területen mindig van fejlesztenivaló. A gyalogosok biztonságát nagyon fontosnak tartotta, ezért a Béke körút Hold utcai átkelőnél és a Szilágyi Erzsébet út Hunyadi utcai zebránál védik fényvisszaverő táblái a járókelőket.

Sztankovics László képviselő a lakók nevében is megköszönte Késmárky Péternek az ajándékot, és elmondta: a város egyik legforgalmasabb helyére kerültek a táblák, és igyekeznek városszerte folytatni a jelzések kihelyezését.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!