Hírek

2014.12.04. 15:30

A házon belülről igazolt kancellár - Mészáros Virág felel a főiskola működtetéséért

Dunaújváros – Nem kevesebbért, mint a Dunaújvárosi Főiskola működtetéséért felel a november közepén munkába lépett csúcsvezető, Mészáros Virág kancellár.

Szabó Szabolcs

Szolgáltatás-központú szervezeti működés, átláthatóság, tulajdonosi szemlélet – e főbb szempontok szerint kívánja ellátni feladatait a november közepén munkába állt főiskolai kancellár, Mészáros Virág, aki a tegnapi sajtótájékoztatón arról is beszélt, rendkívül fontosnak tartja a rektorral való szoros együttműködést.

A szaktárca még október végén jelentette be - illeszkedve az új felsőoktatási stratégiához - az állami fenntartású intézményekhez kirendelt kancellárok névsorát. Mint korábban már erről beszámoltunk a Dunaújvárosi Főiskola kancellári pozícióját november 15-től Mészáros Virág, az intézmény korábbi titkára tölti be.

Mészáros Virág és Dr. András István

Az új kancellár csütörtökön reggel, a DF rektorával, Dr. András Istvánnal közösen tartott sajtótájékoztatón mutatkozott be.

Balog Zoltán, az Emberi Erőforrások Minisztériumának vezetője korábban így indokolta, miért is szükséges a kancellárok munkája a felsőoktatási intézményeknél:

A kancellári rendszer bevezetésének az a célja, hogy a felsőoktatási intézmények gazdálkodása felelősebb és átláthatóbb legyen. A kancellár feladata lesz többek között az intézmény műszaki és adminisztrációs munkájának koordinációja, de felel a gazdasági, pénzügyi, kontrolling, számviteli, munkaügyi, jogi, igazgatási és informatikai tevékenységért is. A kancellárokat az egyetem/főiskola nem távolíthatja el posztjukról, mivel munkáltatójuk az oktatásért felelős miniszter lesz.

András István hangsúlyozta, hogy rektorként örömmel fogadta a kancellári poszt bevezetését, hiszen így jobban tudnak majd koncentrálni az oktatási szakmai feladatokra. A távlati cél továbbra is az alkalmazott tudományok egyeteme titulus megszerzése lesz.

Mészáros Virág célkitűzéseiről elmondta, kiemelten fontosnak tarja a rektorral és a menedzsmenttel való együttműködést, a tulajdonosi szemlélet és az ipari kapcsolatok erősítését, valamint a szolgáltatás központúság működtetés. Ennek szellemében részben új szervezeti struktúra is épül a DF-en, a tervek szerint jövő év februárjában már az új szervezeti és működési szabályzat szerint működhet majd az intézmény.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!