Hírek

2014.10.27. 17:35

Sok olvasónk jelezte, hogy szívesen segítene a szerencsétlenül járt baracsi családon

Baracs - Nem volt pusztába kiáltott szó riportunk: komoly segítő akció körvonalazódik a baracsi család javára.

Pekarek János

Úgy tűnik, és szeretnénk, ha így lenne: közadakozásból talán sikerül valamit lendíteni a baracsi leégett lakóház tulajdonosainak sorsán.

Amint azt legutóbb október 20-i, hétfői számunk 1-5. oldalán megírtuk Egy leégett ház lakóinak esete című cikkünkben, és családja egy szerencsétlen tűzeset miatt fedél nélküli házban kénytelenek lakni.

Tavaly november 11-én leégett a földszintes porta tetőszerkezete ami gyakorlatilag annyit jelentett, hogy a tető alatt minden elpusztult. A házban lakók szerencsére épségben megmenekültek de csak úgy, ahogyan voltak, a testükön viselt ruházattal. A baracsiak ugyan sok mindenben segítették őket, de mindmostanáig tető nélküli házban élnek: s jön a tél.

Cikkünk nyomán hihetetlenül sokan jelentkeztek azzal az igényükkel, hogy segítenének a szerencsétlenül járt családon. Ez azért is rendkívüli, mert (mint utaltunk rá) ez már a segítőkészség második hulláma. Élelmet, ruhát, bútort ajánlottak a legtöbben. Ilyesmiből azonban Dénesék rendelkeznek a legszükségesebbekkel.

Dénes Imre háztulajdonos a tavaly novemberben leégett háza máig fóliával borított épületénél

Nehéz leírni a mai közállapotokat ismerve, de a kárvallott családnak elsősorban pénzre lenne szüksége: annak érdekében, hogy újjá tudják építeni a tetőt a saját fejük fölé. Pénzt gyűjteni és adni manapság nem könnyű.

Azonban, ahogyan azt Várai Róberttől, Baracs polgármesterétől megtudtuk, a község alapítványa (a Baracsért Közalapítvány) az egyik legfontosabb problémán tud segíteni: azaz készek befogadóhellyé válni a család javára. Aki pénzt akar átutalni, az az alapítvány számalaszámára megteheti. Ezt a számalaszámot hamarosan közöljük.

Azért nem rögtön, mert kiadónk is tervez egy akciót a remélt újjáépítéssel kapcsolatban. Ennek részleteit hamarosan közöljük s várjuk hozzá majd olvasóink, valamint városi vállalkozók közreműködését is.

Addig annyit közölhetünk, amit tegnap este beszéltünk Dénes Imrével.

Ő a nyáron és ősszel végzett munkái révén annyit tudott tenni, hogy vásárolt szigetelő anyagot, és kívülről megpróbálta szigetelni a mennyezetet. Kémény híján azonban gond a fűtés...

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!