Hírek

2014.09.05. 19:20

Új hallgatóit is köszöntötte a Dunaújvárosi Főiskola

Dunaújváros - Új hallgatóit is köszöntötte pénteki ünnepélyes tanévnyitóján a helyi főiskola.

Szabó Szabolcs

A Dunaújvárosi Főiskolán 505 új hallgató kezdheti meg tanulmányait jövő héten hétfőn, az első tanítási napon. A pénteki ünnepélyes tanévnyitón az első éves diákokat köszöntötte a Dunaújvárosi Főiskola Szenátusa.

- Köszönjük önöknek, hogy megtiszteltek minket bizalmukkal és a Dunaújvárosi Főiskolát választották. Az a célunk, hogy a munkaerőpiacon keresett és versenyképes tudást és diplomát adjunk az önök kezébe a tanulmányaik végén - szólt az új hallgatókhoz köszöntőjében Dr. András István rektor, aki elmondta a kooperatív-duális képzési rendszer keretében ebben a hónapban négy új tantárgyat is indít az intézmény. A tantárgyakat (autóipari minőségirányítás, atomerőművek üzemtana, webes és mobilos alkalmazások, modern technológiák a pénzügyi informatikában) a DF stratégiai partnereivel közösen dolgozta ki.

Az intézmény sportcsarnokában tartott tanévnyitón felidézték, hogy július 1-től a Magyar Rektori Konferencia Elnökségének tagja Dr. András István rektor, aki az állami főiskolákat képviseli a testületben. Külön köszöntötték Zaránd Györgyöt, aki a közelmúltban vehette át Magyar Érdemrend Lovagkeresztje kitüntetést. Személyéhez köthető a szolnoki járműjavító bázison a hazai vasútijármű-gyártás újraindítása.

Elhangzott, a helyi főiskola meghatározó személyisége Zaránd György, akinek sokat köszönhet az intézmény, főként a stratégiai ipari kapcsolatok ápolása és fejlesztése terén végzett munkájáért. A Dunaújvárosi Főiskola Szenátusa „Dunaújvárosi Főiskoláért” díjat adományozott Endrei Katalinnak, aki 2011 óta a Magyar Országgyűlés energetikai szakértője. Szakértői tevékenységével pedig hozzájárult ahhoz, hogy a főiskola elnyerje a Családbarát munkahely címet és támogatásának köszönhetően elindulhatott az intézmény bölcsődéje is. Külön köszöntötték a főiskola sikeres sportolóit Kasó Orsolya válogatott vízilabdázót, valamint a már az NB I-ben szereplő futsal csapat három meghatározó játékosát Facskó Józsefet, Rigó Lászlót és Szabó Gergelyt.

Dr. Rajcsányi-Molnár Mónika oktatási rektorhelyettes kiemelte, a 2014/15-ös tanévben 160 külföldi hallgató érkezik majd a DF-re, akik főként Törökországból, Azerbajdzsánból, Kínából, Kamerunból és Brazíliából érkeznek majd Dunaújvárosba.

A tanévnyitó keretében adták át a Köztársasági Ösztöndíjakat is: Agócs Mihály, Faragó Péter György, Gyenge Alexandra Beáta, Hujber Balázs és Vida Andrea számára és bejelentették idén öt Magyar Sportcsillag tanul a DF-en: Miskolczi Ibolya Kitti, Polák Zsófia, Takács Krisztián, Demeter Bence, Demeter gergely.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!