Hírek

2014.09.08. 16:10

DF: előtérben a műszaki, informatikai képzések

Dunaújváros - Több mint félezer új hallgatóval indult a tanév a főiskolán, amely továbbra is erős, önálló intézményként képzeli el jövőjét.

Szabó Szabolcs

A Dunaújvárosi Főiskolára az általános felvételi eljárás keretében 419, az augusztusi pótfelvételin további 86 fő új hallgató került be.

Az intézménytől kapott összesítés szerint a hallgatók egyes szakoknál magasan a minimum pontszám feletti eredményeket érték el: gépészmérnöki alapképzésnél 329, mérnökinformatikus alapképzésnél 304, levelezős munkarendű gazdálkodási és menedzsment alapképzésnél 471 átlagpont kellett a bejutáshoz.

Az általános felvételi eljárásban alapképzésre 289 fő, felsőoktatási szakképzésre 173 fő, mesterképzésre 43 fő nyert felvételt. Nappali tagozaton 195, levelező tagozaton 310 újonnan felvett hallgató kezdhette meg tanulmányait tegnap. A felvettek közül 353-an érték el a érték el az államilag támogatott felvételi pontszámot és 152-en tanulhatnak önköltséges formában. Az alapképzésben jelentős létszámot képvisel a műszaki és informatikai képzési terület. A főiskola legnépszerűbb képzései a gépészmérnöki, a mérnökinformatikus és a műszaki menedzser.

A felvettek egyharmada felsőoktatási szakképzéseket választotta. A mesterképzésre felvett hallgatók 40 százaléka gépészmérnöki, 60 százaléka pedig pedagógiai szakokon kezdheti meg tanulmányait.

A pénteki tanévnyitón - amelyen részt vett dr. Simon László Fejér megyei kormánymegbízott és dr. Galambos Dénes a térség országgyűlési képviselő is - Cserna Gábor polgármester köszöntőjében kiemelte, hogy a Dunaújvárosi Főiskola mindenkori vezetésének céltudatos munkájának eredménye, hogy a térség egyetlen meghatározó felsőoktatási intézménye lett, amelynek sikerült megőriznie önállóságát.

A térség további fejlődésének pedig egyik kulcseleme, hogy a főiskola - alkalmazkodva a helyi és a térségi gazdasági szereplők igényeihez - továbbra is önállóan felsőoktatási intézményként működjön.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!