Hírek

2014.08.21. 14:50

Baleset a Hankookban - Súlyosan sérült egy munkás

Dunaújváros - Olvasói bejelentést kaptunk, amely szerint a Hankook Tire Magyarország Kft. dunaújvárosi gyárában súlyos személyi sérüléssel járó üzemi baleset történt az elmúlt héten.

Várkonyi Zsolt

Az esemény kapcsán megkerestük az illetékes szakhatóságot és a Hankook képviselőjét is.

Súlyos munkabaleset ért egy 24 éves munkavállalót a Hankook Tire Magyarország Kft. dunaújvárosi gyárában, 2014. augusztus 14-én 21 óra 20 perckor - tájékoztatott a Dunaújvárosi Hírlap megkeresésére Jankó Zoltán, a Fejér Megyei Kormányhivatal Munkavédelmi és Munkaügyi Szakigazgatási Szervének igazgatója. A munkabalesetet a szakhatóság munkavédelmi felügyelősége vizsgálja.

A vizsgálat eddigi megállapításai szerint a Hankook területén, az úgynevezett mixing keverőüzemnél, egy berendezéshez kapcsolt szállítószalag mellett, munkavégzés közben a szállítószalag a munkavállaló jobb karját behúzta, amely baleset során a dolgozó karja súlyosan sérült. A helyszínre érkező mentő a sérültet budapesti kórházba szállította.

A munkavédelmi vizsgálat során az eljáró hatóság azonnali intézkedéseket hozott, a berendezés veszélyes zónájában történő további munkavégzést, közlekedést felfüggesztette. A Munkavédelmi Felügyelőség részéről a vizsgálat folyamatban van.

Roy Katalin, a a cég kommunikációs vezetője megerősítette információnkat, válaszában elmondta, hogy az említett napon a délutános műszak végén egy gépkezelő nyílt töréssel és ficammal járó balesetet szenvedett. A sérült alkarján még aznap éjjel sikeres műtétet hajtottak végre, állapota kielégítő. A baleset körülményeinek és okainak kivizsgálása folyamatban van.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!