Hírek

2014.07.14. 18:15

Térfigyelő kamerák segítik Rácalmás közbiztonságát

Rácalmás - Kamerák figyelik a kisváros közterületeit hamarosan. A beruházástól a közbiztonság további javulását várják Rácalmás önkormányzati vezetői.

Körmendi Erzsébet

Kapás Zoltán, Mikola István telepítette a kamerát tegnap, amely a forgalmas Széchenyi teret figyeli hamarosan

- A képviselőtestület döntése alapján rendeltük meg a térfigyelő kamerarendszer terveit, és az önkormányzati beruházáshoz ötmillió forint Leader-támogatást kaptunk. Így kezdődött el a rendszer kiépítése a közelmúltban. Tudtommal a központ már elkészült, a kamerákat pedig most telepítik a szakemberek. A rendszer Rácalmás valamennyi bejáratánál és a legforgalmasabb csomópontjaiban ügyel majd a rendre, közbiztonságra, természetesen a rendőrség felügyelete mellett. Összesen tizenkét kamera lesz felszerelve városban - tájékoztatta lapunkat Schrick István polgármester. Az elöljáró hozzátette az előbbiekhez azt is, hogy a térfigyelő rendszer ünnepélyes átadása valamikor a jövő hónapban lesz a terveik szerint.

A kisváros közbiztonsága jónak mondható a rendőrségi tájékoztatók alapján. A településen jól szervezett és eredményes polgárőrség is működik. A szervezet egyik elnökségi tagja, Vízi István önkormányzati képviselő hangsúlyozza: a polgárőrök változatlan intenzitással járőröznek majd akkor is, ha működésbe lép kamerarendszer. A technikai fejlesztéssel lépést tartva, azzal összhangban a polgárőrség vásárolt egy rendszámfelismerő készüléket, amely a térfigyelőkkel összhangban nagyon eredményesen és hatékonyan segíti majd a rendőrség munkáját. Vízi István szerint azt várják, hogy körülbelül 25-30 százalékkal csökkenjen a bűnelkövetések száma a településen. A kamerák ugyanis jelentős visszatartó erőt képviselnek, mert a bűnözők nem szívesen mennek arra a településre, ahol szemmel tartják őket, főleg, ha rendszámfelismerővel a rendőrök be is tudják azonosítani a járművüket a kamerák által készített felvételeken. Ám ettől függetlenül a polgárőrökre nagy szükség van a településen bűnmegelőzési és közlekedésbiztonsági szempontból egyaránt.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!