Hírek

2014.06.16. 15:30

Nyári járat indul a belvárosból a szabadstrandra július elsejétől augusztus végéig

Dunaújváros - Részletes közleményben jelentik majd be a Volán-buszok új nyári menetrendjét július elsejétől.

Pekarek János

Nem csak a belvárosi útlezárások, hanem a nyári szokások miatt is változik a buszmenetrend

Ha nyár van, akkor számíthatunk arra, hogy megváltozik a tömegközlekedés menetrendje. Így a városon belüli buszjáratok indulási és érkezési időpontjai is változnak. Ne legyenek kétségeink: ez a tapasztalatok szerint többnyire nem a járatok sűrítését, hanem inkább ritkítását jelenti.

Idén is változik a nyári menetrend, de információink szerint új járat is indul majd.

A nyári menetrend a tervek szerint július elsejétől augusztus utolsó napjáig lesz majd érvényes a Vértes és az Alba Volán járatain, tudtuk meg Pruzsina Alicétől, a cég szóvivőjétől.

A részleteken még dolgoznak a Volán-társaságok szakemberei.

Annyi azonban már most tudható, mondta a szóvivő, hogy néhány járat működését felfüggesztik majd az említett két, nyári hónapban, a szokások szerint.

Ám utasok ellátatlanul ebben az időszakban sem maradnak: az egyes járatok megszűnése annyit jelent, hogy az adott útvonalakon, buszmegállókban a megszokottnál ritkábban fordulnak meg az autóbuszok.

Mindennek egyik indoka az iskolák nyári vakációja: a diákoknak nem kell minden nap iskolába menniük és onnan hazatérniük: a vakációs hónapokban tehát az átlagosnál kevesebb járat sem okoz nagyobb fennakadást.

A másik ok szintúgy a nyárral kapcsolatos: az emberek nagy része szabadságra megy, elutazik a városból.

Nagyobb viszont a forgalom ekkor a strandra: a nyáron óránként indítanak majd járatot a szabadstrandra a városból.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!