Hírek

2014.05.08. 16:45

A pentelei malom fejlesztési elképzeléseiről lesz szó a fórumon

Dunaújváros - A pentelei malom kulturális centrummá válhat, ha megvalósulnak a több ütemre bontott elképzelések. A terveket lakossági fórumon ismertetik.

Körmendi Erzsébet

A bejárások egyike a pentelei malomnál... Középen balról Bánkuti Zsolt ügyvezető, jobbról Hosszú János RNÖ elnöke

A pentelei malom és az utcafrontján lévő műemléki kúria épületét az önkormányzat megvásárolta tavaly. Hingyi László képviselő kezdeményezésre, civilek és önkormányzati cégek segítségével rendbetették a környékét, úgy, hogy év végén már ott rendezték meg a hagyományos kolbász fesztivált.

A további tervek érintik a kerítés előtti közterületet is: a tervek alapján elköltöztetik onnan a trafóházat, áthelyezik a buszmegállót, lebontják az árus pavilon, sőt megpróbálnak az emlékműnek is méltó, új helyszínt keresni, hogy tágas legyen a bejárat környéke. Az objektumon belül elsőre a kúria épületének helyreállítása a feladat. A teljes három hektárra elkészültek a tervek, ám azok megvalósítását ütemekre kell bontani hangsúlyozza Hingyi László, aki két képviselőtársával, Sztankovics Lászlóval és Tóth Kálmánnal közösen lakossági fórumon ismerteti a malom fejlesztésének első ütemére vonatkozó elképzeléseket május 14-én, szerdán a Pentele Klubházban 17 órai kezdettel.

A képviselők lehetőséget szeretnének teremteni arra, hogy az érdeklődők megtekinthessék a terveket! A fórumon előadást tart Kondor Tamás tervező, aki szívesen válaszol a felmerülő kérdésekre!

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!